GÜNDEME BAKIŞ -  Haziran ayının gelmesiyle birlikte pandemi sürecinde yasakların önemli bir bölümü kaldırıldı. Ancak, korana virüsün etkisi hala sürüyor. Uzmanlar maskesiz sokağa çıkılmaması ve sosyal mesafe kurallarına uyulması konusunda vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyor.

İZMİR İKİNCİ SIRADAYDI
Korana virüsün ülkemizde ilk tespit edildiği günden itibaren, vaka ve ölüm sayısında İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alan İzmir’de “pik noktasına” Nisan ayının üçüncü yarısında ulaşıldı. Ardından da vaka ve hastalığa bağlı vefat sayısında azalma kaydedilmeye başlandı. Mayıs ilk haftasında vaka sayısı 11’lere kadar düştü. İzmirlilerin sokağa çıkmasıyla birlikte ise vaka sayısı 50’lere kadar tekrar yükseldi.

GELİNEN NOKTADA…
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; İzmir’de şimdiye kadar 152 bin kişiye korana virüs testi yapıldı. Vaka sayısı ise 7 binin üzerinde. İyileşen hasta sayısı ise 6 bine dayandı. Geçtiğimiz hafta verilerine göre vefat sayısı 268. Yoğun bakım ve entübe sayısında azalma ise sürüyor.

AKTİF VAKA SAYISI’NDA İZMİR 8’İNCİ SIRADA!
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri günlük 2 bin 500 – 3 bin kişiye test yapıyor. Günlük vaka sayısı 25-30 arasında seyrediyor. Bu rakam haftalara göre değişiklik gösteriyor. Ancak uzun süredir 50’nin üzerine çıkmadı. Toplam vaka sayısından iyileşen hasta sayısı çıkarıldığı ortaya çıkan aktif vaka sayısında İzmir, Türkiye genelinde 8’inci sırada yer aldığı bildirildi.