GÜNDEME BAKIŞ –Temeli 1997’de atılan, inşaatı ise 2009’da tamamlanan Dikili Devlet Hastanesi ihtiyaca cevap vermeme başladı. Bunun üzerine yeni bir devlet hastanesi yapılması için harekete geçildi. Yeni hastane projelendirildi ve ihalesi yapıldı.

YENİ HASTANEDE NELER OLACAK?

15 bin metrekare kapalı alanı olacak hastanede 50 yatak, 20 poliklinik, 10 yoğun bakım yatağı bulunacak. Hastanenin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağı bildirildi.

DAĞ AÇIKLAMIŞTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, geçtiğimiz ocak ayında şu açıklamayı yapmıştı: 

“Ameliyathaneleri, yoğun bakım üniteleri, poliklinikleri ve ekipmanıyla tam donanımlı bir hastaneyi inşallah en kısa süre içerisinde Dikili'mize kazandıracağız. İzmir'in ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. İzmir'de de sağlık altyapımızın ve teknik imkanlarımızın gücünü, yaşamakta olduğumuz salgın sürecinde bir kez daha görmüş olduk. Tabii ki bu durumla övünmekteyiz, milletimizin ve tüm dünyanın bu noktada sunmuş oldukları takdir de bizi memnun etmektedir. Ancak değişen koşulları göz önünde bulundurmak ve yeniliğe göre icraat sunmak da bizim görevimizdir. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz."