Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ve İZDEDA Koop Başkan Yardımcısı Bilal Çoban, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile görüştü. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'ın da eşlik ettiği buluşmanın ana gündem maddesi depremzedelerin kredi ihtiyacı oldu. 

ÖZKAN: "ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK"

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, AK Partili Yıldırım ve Kaya'ya teşekkür ettiklerini kaydederek, "Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve İzmir Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya'ya teşekkür ediyoruz bizi Halk Bankası ile buluşturdukları için. Tüm depremzedelerimizin kredi sorununu çözmek için çalışmalarımız devam edecek" dedi. 

"KREDİ ÇIKMAYAN DEPREMZEDELERİMİZ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

İZDEDA Koop Başkan Yardımcısı Bilal Çoban ise görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Biz 2 hafta önce Ankara'ya giderek Sayın Binali Yıldırım ile görüşme gerçekleştirmiştik. O görüşmenin ardından kredi talebimiz için Halk Bankası'nı görevlendirdiler. Biz de İzmir'e dönünce Halk Bankası ile görüşme yaptık. Kredi formu dolduran 3 bin depremzedemizin 2 bin tanesine kredi çıkartıldı. Yani konutu orta ve ağır hasarlı olan 2 bin kişiye kredimiz çıkarken, hafif hasarlı olan bin kişiye çıkmadı. Biz de hem kredi çıkmayan bin depremzedemiz için hem de bize dilekçe verenlerin dışındaki depremzedelerimiz için neler yapılabileceği noktasında bugün görüşme yaptık. Bu konuda zaten Halk Bankası da bir çalışma yapıyor ve bize dönüş sağlayacaklar, Sayın Yıldırım'a da konuyu detaylarıyla anlatarak, kendisinin de sürece destek olmasını istedik" dedi. 

KREDİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Halk Bankası'ndan sağlanacak krediye ilişkin de bilgi veren Çoban, "144 ay vadeli, maksimum 2 yıl ödemesiz dönem ve Bakanlık faiz desteğiyle 1,04 faiz oranı ile kredi sağlandı. Sayın Murat Kurum da geçtiğimiz günlerde kredi tutarının 600 bin TL'ye çıkacağını açıkladı ve devlet desteğinin 0,60'a çıkacağını belirtti. O zaten bizim talebimizdi, bu talebimizin yerine getirilmesi noktasında da Sayın Yıldırım'a teşekkür ettik. Bunu Halk Bankası yansıtacak bize" ifadelerini kullandı.