Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu’nun bir partiliyle yaptığı konuşmanın ses kaydı ortaya çıktı. Guruşçu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a yönelik söylediği sözler nedeniyle dün akşam saatlerinde istifa etmek zorunda kaldı.  

YÖNETİM OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
CHP Konak İlçe yönetimi bugün olağanüstü toplandı. Toplantıda 15 yönetim kurulu üyesinden İlçe Başkan Yardımcısı Akın Küçükoğullarından, ilçe başkanı adayı olduğunu söyledi.

OYLAMA YAPILDI
Yapılan oylama sonucunda Küçükoğullarından 14 oy aldı. 1 oy ise boş çıktı. 

GECE BOYU GÖRÜŞME
Guruşçu’nun istifasının ardından kimin ilçe başkanı olacağı merak konusu olmuştu. Dün gece boyunca Başkan Batur, İl Başkanı Yücel ve Guruşçu arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Batur’un direkt olarak Guruşçu’yla görüşmediği öğrenildi.

DEĞİRMENCİ İSMİ ÖNE ÇIKMIŞTI AMA..
Dün öğleden sonra Guruşçu’nun istifa edeceğinin anlaşılmasının ardından İlçe Sekreteri Gülden Aslı Değirmenci’nin ismi ilçe başkanlığı için öne çıktı. Ancak daha sonra Değirmenci ismine bazı yöneticiler şiddetle karşı çıktı.

KÜÇÜKOĞULLARINDAN İSMİ ÖNE ÇIKTI
Bunun üzerine yeni bir isim arayışı başladı ve Başkan Batur’un da desteğini aldığı öne sürülen İlçe Başkan Yardımcısı ve Konak Spor Komisyonu Başkanı Akın Küçükoğullarından isminin öne çıktığı öğrenildi.