GÜNDEME BAKIŞ - Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından Menemen Belediyesi’nde de başkan vekili seçimi yapılmıştı. Seçimde AK Parti’nin adayı Aydın Pehlivan ile CHP’nin  adayı Deniz Karakurt eşit oy alınca kura çekimi yapılmış, bunun sonuncunda Karakurt başkan vekili seçilmişti. Daha sonra AK  Parti kuranın yasaya uygun yapılmadığına öne sürerek mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme ise kura seçiminin tekrarlanmasına ve yürütmeyi durdurma kararı aldı. CHP’nin üst mahkemeye itirazı reddetmişti. Mahkemenin verdiği kararın ardından İzmir Valiliği geçtiğimiz pazartesi günü mecliste  başkan vekili kura seçiminin yapılmasına karar verdi. CHP’li ve İYİ Partili toplantıya katılmayınca kura çekimi gerçekleşmedi.

KARAR BELLİ OLDU

Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre CHP ve İYİ Parti’nin mecliste izleyeceği taktik belli oldu. Her iki partinin meclis üyeleri toplantıya katılacak. Başkanvekili CHP’li Mehmet Karabiniş, Valiliğin gönderdiği seçim maddesinin gündeme alınıp alınmamasını meclisin oyuna sunacak. CHP ve İYİ Partili üyeler bu öneriye red oyu verecek.

MAHKEMENİN KARARI BEKLENMELİ!

CHP ve İYİ Partili hukukçuların, mahkemenin ilk kura seçimiyle ilgili kesin karanın beklenmesi konusunda görüş bildirdiği öğrenildi.

MENEMEN’E GİDİYOR

Bugün İzmir’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bugün saat 14.00’da Menemen’de olacağı öğrenildi. Torun, CHP’li meclis üyeleriyle bir toplantı yapacak.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ

Öte yandan denetim komisyonu seçiminde CHP’de herhangi bir çatlak olmaması için de meclis üyeleriyle bir görüşme yapılacağı ifade edildi. 

Menemen Belediye Meclisi'nde 15 CHP, 10 AK Parti, 3 İYİ Parti, 2 MHP ve 1 bağımsız meclis üyesi bulunuyor.