Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçesi’nden 10 yönetim kurulu üyesinin istifa etmesinin ardından, başkanlıktan düşen Pınar Susmuş’un yerine atanacak isim için çalışmalar sürüyor. 15 Kasım Pazartesi günü toplanacak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından yapılması beklenen atama yapılamadı. Partili kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ilçede kongreyi kazanabilecek olan aday aranıyor ancak hiçbir aday için “Kongreyi kesin alır” sonucu çıkmıyor. Bu sebeple de atama erteleniyor. 

2 İSİM ÖNE ÇIKTI 

CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir’in ilçede yoğun mesai harcadığı kaydedildi. Özdemir, adaylık için ismi geçen partililerden il başkanlığının sıcak baktığı isimlerle görüşme gerçekleştirdi. Özdemir’in yaptığı görüşmelerin neticesinde 2 ismin ön plana çıktığı ve 2 farklı senaryonun masada olduğu öğrenildi.  

KONGREYE GİDİLECEKSE ÖLÇER 

Özdemir öncülüğünde yürütülen çalışmalarda masaya konulan formüllerden birincisinin kongreye gidilmesi durumunda kimin Bayraklı İlçe Başkanlığına atanacağı. Edinilen bilgiye göre, ilçede kongreye gidilme kararı alınırsa eski İlçe Başkanı Levent Ölçer’in ataması yapılacak.  

BAŞKAN SANDAL’DAN DA ONAY GELDİ 

Geçtiğimiz hafta Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yemekte bir araya geldiği ve Sandal’ın, Ölçer’in atanmasına sıcak baktığı aktarıldı. 

KONGREYE GİDİLMEYECEKSE TATLI 

Masada olan bir diğer formül ise atanacak olan geçici heyetin genel seçime kadar görev başında kalması. İkinci formül; erken seçim hazırlıklarının başladığı, örgütün sahaya indiği, bu sebeple atanacak olan heyetin ilçeyi genel seçime götürmesi yönünde. İkinci formülde karar kılınması durumunda ise atanacak ismin Hatice Tatlı olduğu belirtiliyor.  

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 

Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Özdemir’in, bugün İl Başkanı Deniz Yücel’le tekrar bir araya geleceği ve aday olmak isteyen isimlere yönelik bir sunum yapacağı öğrenildi. Yapılan toplantı sonrası verilen kararın Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya aktarılması bekleniyor.