GÜNDEME BAKIŞ – Seferihasar açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem Bayraklı’da 17 evin yıkılmasına neden oldu. Yüzlerce eve de hafif, orta ve ağır hasar tespiti yapıldı. Vatandaşlar farklı noktalarda kurulan çadırlarda barınmaya başladı.

KURUM AÇIKLADI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün yaptığı açıklamada “10 gün içerisinde acil dediğimiz hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız. İnşa çalışmalarımıza da, yapacağımız konutlara ilişkin yapım ve ihale süreçlerini de Toplu Konut Dairesi Başkanlığımızla en geç 1 ay içerisinde inşaatlarımıza başlayıp 1 yıl içerisinde sağlam konutlarımızı vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Konteyner kent kurulum sürecini başlattık. Bayraklı'da 46 bin 300 metrekarelik alana bin kişilik konteyner kent kuruyoruz. Manas Bulvarı'nda bulunan alana kurulacak konteyner kent 20 gün içinde AFAD aracılığı ile tamamlanacak” dedi.

YER BELLİ OLDU
Konteyner kentin Folkart Towers’ın ikiz kulelerinin hemen yanındaki Ziraat Bankası’na ait 50 dönümlük araziye kurulacağı öğrenildi. Ulaşım kola olduğu için buranın seçildiği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bunun için Doğançay’ı önerdiklerini söylemişti.