Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı meclis toplantısında AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan, Karabağlar’daki orman yangınını üstlenen PKK’nın kınanması için mecliste önerge vermiş, önerge CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmişti. Bunun ardından AK Parti ve CHP arasında “PKK’yı kınama” tartışması başlamıştı.

30 İLÇEYE TALİMAT!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 30 ilçe belediye meclis grubuna PKK’nın mecliste kınanması için önerge vermesi yönünde talimat verdi. Bugün ve yarın yapılacak meclis toplantılarında AK Parti grupları meclis başkanlıklarına şu önergeyi verecek:

“18 Ağustos 2019 tarihinde Karabağlarda çıkan yangın rüzgarın etkisi ile Menderes ilçemiz içerisindeki ormanlara da sıçramış ve yüzlerce hektarlık orman  alanı içinde yaşayan canlılarla beraber kül olmuştur. 40 yıldır 8500 den fazla asker , polis ,korucu ve kamu görevlisi ile 7500 den fazla sivil vatandaşımızı   şehit eden eli kanlı terör örgütü PKK şimdi de  İZMİR’İN ORMANLARININ DA dahil olduğu 27 Orman yangınını  kendisinin çıkardığını itiraf etmiştir. Kurtuluş Savaşın’da Hasan Tahsin’in düşmana ilk  kurşunu atması ile İzmirlilerin gönlünde yanan bir meşale olan ‘’Vatan Sevgisi’’ bugün daha güçlü bir şekilde tüm İzmirlilerin kalbinde yer almaktadır. İzmir’in önemli bir parçası olan vatan sever insanlarını temsilen Belediye Meclisimizin İzmir’in her karış toprağını, ormanlarını, maddi ve manevi tüm değerlerini korumaya hazır olduğunu belirtmek ve  bu konuda ki kararlılığımızı vurgulamak  için PKK terör örgütünün aşağıda belirtilen metin ile  Karabağlar ve Menderes bölgesinde çıkardığı yangınlarla Ormanlarımızı  içindeki yüzlerce canlı türü ile birlikte yakan eli kanlı PKK terör örgütünü  ve  bu örgütü destekleyen tüm siyasal parti , kurum –kuruluş , STK ve basın organları ile bu örgütü kullanan uluslar arası güçler ile yabancı devletleri meclis olarak lanetliyoruz. Kınanmasını öneriyoruz”