GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir’de kongre heyecanı başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programında bir değişiklik olmazsa İzmir il kongresi 5 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Erdoğan 6 Aralık’ta ise Eskişehir’e gidecek.

SÜREKLİ YOLA DEVAM EDECEK Mİ?

16 Nisan 2019’da Aydın Şengül’ün istifasının ardından İl Başkanlığı koltuğuna atanan Kerem Ali Sürekli ile yola devam edilip edilmeyeceği merak konusu. Parti kulislerinde Sürekli’nin yola devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. İl başkanının, göreve geldikten sonra teşkilata yönelik yaptığı çalışmaların ve son üye kampanyasında performansının genel merkez yöneticileri tarafından takdir toplandığı belirtiliyor.

KİMLERİN İSİMLERİ GEÇİYOR

Genel merkezin henüz İzmir’i masaya yatırmadığı öğrenilirken parti kulislerinde il başkanlığına yakıştırılan isimler de çıkmaya başladı.  Seferihisar eski Belediye Başkanı Hamit Nişancı, Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Arif Uğurlu, son yerel seçimde Konak Belediye Başkan adayı olan Melek Eroğlu,  eski İl Başkanı Bülent Delican ve Karşıyaka eski İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu’nun isimleri kulislerde il başkanlığı için geçiyor.   

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Kongrenin tarihinde herhangi bir erteleme olmazsa kongreye sayılı günler kala Sürekli’nin ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak. Erdoğan, “tamam” derse Sürekli tek aday olarak girecek. Erdoğan, “Çalışma yapın” talimatı verirse Ankara’ya üç isim sunulacak. Bunların içinden bir isim partinin adayı olarak kongreye girecek.

YERİ BELLİ DEĞİL

Kongrenin yapılacağı yer henüz netleşmedi. Aralık ayında havanın soğukluğu ve yağmur ihtimali dikkate alınarak belli bir sayıdaki partiliyle kongrenin Halkapınar Spor Salonu'nda kongrenin gerçekleşebileceği belirtildi.