Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli makamında ziyaret etti. Zirvenin ardından basına yapılan açıklamada heyet, İzmir için ve İzmir’in kentsel dönüşümü için birlikte hareket etme kararı vurgusu yaptı. 

BAŞBAŞA GÖRÜŞTÜLER

Toplantının basına kapalı gerçekleşen bölümümde AK Parti ve CHP'liler arasında samimi bir görüntü çizildi.  Başkan Tunç Soyer’in, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye, “İl binanız çok şık, çok güzel, çok beğendim” dediği, Sürekli’nin ise, “Teşekkür ederim, ben biraz hazıra kondum, benden önceki il başkanlarımız yaptı” diye yanıt verdiği, bunun üzerine Başkan Soyer’in, yeni il binası alan ve şu süreçte içinin dizaynıyla ilgilenen CHP İl Başkanı Deniz Yücel’e dönerek, “İl Başkanımız da buradan ilham alsın” diyerek espri yaptığı öğrenildi. 


SOYER: “SANIRIM YANLIŞ ANLAŞILDIM” 

Espri ile başlayan görüşmede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz günlerde bir grup gazeteciye, “Krediyi bulduk, onay bekliyoruz, atın artık imzayı” açıklaması toplantının gündemine geldi. AK Partili Sürekli’nin açıklama için, “Biz, sizinle yaptığımız görüşmenin ardından hiçbir açıklama yapmadık. İlk görüşmemizde ne konuştuysak, hala aynı noktadayız. Bu kredinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi için elimizden geleni yapacağız. Biz bunu siyasi malzeme yapmadık, yapmayız da… ama bu tarz söylemler süreci farklı noktalara götürüyor, sürece zarar veriyor” dediği öğrenildi. Soyer’in ise, “Evet haklısınız, ben zaten  gazetecilerle bu konuyu konuşmak için bir araya gelmedim. Gündemimiz çok farklıydı, sonuna doğru böyle bir soru gelince cevaplamak durumunda kaldım, sanırım yanlış anlaşıldım” dedi.  

CUMHURBAŞKANININ ONAYINDA OLMADIĞI MÜZAKERESİ

Sürekli ve Soyet İşin hangi aşamada olduğunun şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması noktasında hem fikir oldu. Sürekli, "Dünya bankası kredisinin onay için Cumhurbaşkanımızın önünde bir dosya yok. Bunun bu şekilde olduğunu Tunç Bey kamuoyuna söylesin" dediği CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in, bugüne dek yapılan açıklamalara dikkat çekerek, “Nasıl ki yapılacak açıklamaların sürece zarar vermemesi konusunda hemfikirsek, şu anda yapılacak açıklamaların da benim partimin tabanına zarar vermemesi gerekiyor. Bu açıklamayı Sayın Kerem Ali Sürekli yapsın. Biz İzmir için diyaloğa her zaman açığız” dediği, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın ise, “Burada devam eden bir müzakere var. Biz zaten konuya ilişkin açıklama yapmadık. Sadece milletvekilimiz Necip Nasır bir açıklama yaptı ama geçmişte olanlarla ilgili açıklama yaptı. Sizin milletvekilleriniz ve genel başkan yardımcınız açıklama yaptı, bu açıklamalar süreci farklı noktalara taşır, bu da İzmirlilere zarar verir” dediği belirtildi.