Sektörün gelişmesinde en önemli gelişme birisi olarak 2011 yılında işitme merkezlerin ruhsatlandırılması sonucu Sağlık bakanlığı denetimine girmesidir. İkincisi ise 2018 yılında ise Sosyal Güvenlik Kurumu ile işitme merkezleri doğrudan sözleşme yaptıktan sonra işitme cihazı alacak kişiler sadece ürün fark ücretini ödeme yaparak ürünleri almaya başlamasıdır. Kamusal bu iki gelişme sonrası sektöre olan güven ve yatırımlar arttı. Sayıları 2010 yılı öncesi 100 lerin altında iken işitme merkezleri sayısı günümüzde 2000 lere yaklaştı. 

2011 öncesi sadece işitme cihazı satan merkez çok az miktarda iken bu boşluğu başta medikal, optik ve eczaneler işitme cihazı satarak dolduruyorlardı. Doğrudan işitme merkezinden ürün almayan kişilere verilen uygun olmayan işitme cihazları ve gerekli satış sonrası takibin olmaması çok ciddi hasta memnuniyetsizliği oluşturdu. 2011 sonrası Sağlık bakanlığı ruhsatlandırması sonrası işitme merkezleri sayıları arttıkça işitme problemi yaşayan kişiler doğrudan işitme merkezlerine gidip işitme kaybı ve ürünler hakkkında bilgi alabildikleri için birçok hasta uygun cihazla cihazlandırıldığı için sektördeki aldım ama kullanamadık algısı yerine iyi bir cihaz aldım kullanıyorum algısına dönüştü.

İşitme cihazı alabilmeniz için ilk etapta Kulak Burun Boğaz hekimi muayene olup uygun görmesi ve raporlandırması halinde Sağlık Bakanlığından ruhsatlı  İşitme merkezlerine giderek size en uygun birkaç model denedikten sonra karar vermeniz gerekiyor. İşitme merkezlerini tercih ederken ise firmanın iş tecrübesine, satış sonrası hizmetine mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. İşitme cihazı seçiminde ise teknik olarak birçok marka da benzer özellikler var .Sosyal Güvenlik Kurumu işitme cihazı olması gereken en alt özellikler belirleyerek tüketiciyi koruma altına aldığı için geçmişte yaşanan mağduriyetlerin önüne kısmen geçilmiş oldu.