Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Seminer Salonu’nda yapılan sunuma,  tez danışmanı Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Bayraktar, Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İdil İpek, Araştırma Görevlisi Merve Deniz Köse ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.

“DÜŞÜK MALİYETLİ VE KOLAY ELDE EDİLEBİLİR”
Kimya Mühendisi Şeyma Gümüş Işık,  “Zeytin yaprağı, ilaç endüstrisinde birçok amaçla kullanılmakla birlikte pek çok kişi tarafından kaynatılıp tedavi amacıyla tüketilmekte. Ancak kaynatılmış zeytin yaprağının çok fazla kullanılması karaciğerde kötü etkilere neden oluyor. Bu yüzden ağızda çözülebilen film tabletler şeklinde üretilmesi üzerine bir çalışma yaptık. Bu çalışmayla birlikte film olarak üretilecek bu ilacın maliyeti düşük olacak ve kolaylıkla elde edilebilir hale gelecek” dedi.

Sunum sonunda değerlendirme yapan tez danışmanı Prof. Dr. Oğuz Bayraktar, “Bu uygulama yurt dışında yaygın fakat Türkiye’de kullanılmıyor. Bu ilacı ileriye dönük bir ürün haline getirerek fonksiyonel gıda ve gıda takviyelerinde de kullanıma sunmak istiyoruz” diye konuştu.