Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Şehitlerimizi kalbimize gömüyoruz, şehit ailelerimiz başta olmak üzere Türk milletinin başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

Türk askerinin İdlib’te uluslararası anlaşmalardan doğan yetkisiyle, Türkiye’yi terör unsurlarından korumak için bulunduğuna dikkati çeken Eskinazi, NATO müttefiki olan Türkiye’nin bu süreçte NATO’dan hak ettiği desteği görmeyi beklediğine dikkati çekti.

İdlib, Libya ve diğer noktalarda Türk askerinin daha fazla kayıp vermemesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda askeri ve siyasi yetkilileri daha stratejik davranmaya davet eden Eskinazi, “Son bir ayda 43 şehit verdik. İdlib’deki durum son derece endişe verici. Bundan sonraki süreçte şehit vermemek için askeri tedbirlerin arttırılması gerektiği anlaşılıyor. Zaman yitirmeden ve başka şehitler vermeden bu tedbirler alınmalı” diyerek sözlerini noktaladı.

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli:
“İdlib’de kahraman ordumuzu hedef alan alçakça bir saldırı sonucu şehit düşen askerlerimize rahmet, ülkemize sabır ve başsağlığı diliyorum. Yıllardır milyonlarca Suriyeli’ye ev sahipliği yapan ve yeni insani dramların yaşanmaması için Suriye topraklarında barışçıl amaçlarla bulunan ülkemize karşı yapılan bu saldırı, hiçbir şekilde kabul edilemez. Birleşmiş Milletler ve NATO başta olmak üzere, varlık sebebi küresel barış olan kurumların bir an önce devreye girip, daha fazla şehit vermeden gerekli tedbirleri alması ve artık bir insanlık sorunu haline gelen Suriye meselesinin kökten çözümünü sağlaması elzemdir. Türk iş dünyası olarak tüm varlığımızla ülke yönetiminin ve ordumuzun arkasında olduğumuzun bilinmesini isterim.”

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kahraman Mehmetçiğimize yönelik İdlib’te gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. Özgener şu açıklamayı yaptı: 

“Sınırlarımızın ve ülkemizin güvenliği için İdlib’te görev yapan askerlerimize yönelik hain saldırı yüreklerimizi yaktı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Gayri meşru rejimin, bölgeye barış getirmek için çalışan kahraman askerlerimize yönelik gerçekleştirdiği bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Milletçe başımız sağolsun. Ülke menfaatlerimizin ve güvenliğimizin söz konusu olduğu bu süreçte Devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.  Suriye’de rejimin insanlığa karşı işlediği suçların durdurulması amacıyla ASTANA sürecinin tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz”. 

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik saldırısında şehit düşen askerler için taziyede bulundu.

İdlib’de, Suriye rejiminin saldırıları sonucu hayatını kaybeden Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı Mehmetçiklerimize ise acil şifalar diledi. Aslan, “Sivilleri göçe zorlayan, ölüme terk eden bu büyük drama artık dünya kamuoyunun dur demesi gerekmekte. İnsan haklarına aykırı tutumun sonlandırılması gerekmektedir. Kahraman Mehmetçiklerimiz bölgede insanüstü bir varlık yürütmektedir. Şehit düşen askerlerimiz yüreğimizi yakmıştır. Milletimizin başı sağ olsun." dedi. Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sözün bittiği yerdeyiz. Suriye’deki negatif gelişmelerin bedelini hem madden hem de canlarımızla ödeyen bir ülkenin yurttaşları olarak, tüm Dünya kamuoyunun artık bu trajediye odaklanması gerektiğini düşünüyoruz. İdlib’de, Suriye rejiminin saldırılarının en az 1 milyon sivili göçe zorlamış olması ve büyük insani dramlar yaşanması karşısında artık dünya kamuoyu daha fazla duyarsız kalmamalıdır.”