4 Eylül’de ise T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileri ile bir araya geldi. Fiziki ortamda yapılan ve İzmir’in Türkiye ticaretindeki stratejik öneminin değerlendirildiği toplantı, Swissotel Büyük Efes’te gerçekleştirildi.

6. Uluslararası İzmir İş Günleri; T.C. Ticaret Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ tarafından; İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi (İMEAK) işbirliğiyle 3-4 Eylül tarihlerinde online olarak düzenlendi. Katılımcıların çoğu oturumlara, Fuar İzmir’e kurulan stüdyolardan katıldı. Oturumların tamamı, www.izmirisgunleri.com adresi üzerinden online olarak aktarıldı.

Bu yıl “Mavi Kıta Buluşması” çerçevesinde Akdeniz kentleri arasındaki iş fırsatlarının değerlendirilmesi hedeflenen 6. Uluslararası İzmir İş Günleri’nde fiziksel mesafe ticari ilişkilerin yürütülmesine engel olamadı. Online olarak gerçekleşen toplantılarda lojistik, tekstil, deniz taşımacılığı, sanayi, tarım ve e-ticaret gibi sektörlerden temsilciler arasında, bakan ve bakan yardımcıları seviyesinde yapılan görüşmelerde pandemi sonrası ticaretin fırsatları gündeme geldi. Katılımcılar, özellikle salgın ve salgın sonrası dönemde Akdeniz ülkelerinde üretim ve tüketim potansiyellerinde artış kaydedilmesi beklenen sektör ve ürün grupları hakkında bilgi alış verişinde bulundu. 2 günde gerçekleşen 9 oturuma aralarında T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; Fas Sanayi, Ticaret, Yeşil ve Dijital Ekonomi Bakanı Moulay Hafid Elalamy; İspanya Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı Maria Reyes Maroto Illera; İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakan Yardımcısı Manlio Di Stefano; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de bulunduğu 40’ın üzerinde konuşmacı katıldı. Online olarak gerçekleşen oturumlarda 50’ye yakın konu gündeme geldi.

Bakan Pekcan’dan İzmir’e özel ziyaret
T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, hem 89. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışını yapmak hem de 6. İzmir İş Günleri kapsamında kentin ekonomi ve ticaret gündemini değerlendirmek amacıyla İzmir’e geldi. Bakan Pekcan, İzmir’in Türkiye ticaretindeki stratejik önemini, sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile görüşmek için Swissotel Büyük Efes’te bir toplantı gerçekleştirdi. Aralarında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe’nin de bulunduğu toplantıda katılımcılar, İzmir’i üst düzey bir ticaret platformuna dönüştürebilmek adına görüşlerini belirterek bakanlıktan beklentilerini iletti. Toplantıya katılan diğer isimler ise şöyle:

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, , Eximbank Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan ile İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı.

​​​​​​​

T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan ise, Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Emel Emirlioğlu, Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürü Mehmet Tan, Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Hüsnü Dilemre, İthalat Genel Müdürü Ahmet Erkan Çetinkayış,  İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli, İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar, Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü Kurumsal İlişkiler ve Koordinasyon Daire Başkanı Serah Kekeç, Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık ve İzmir Ticaret İl Müdürü Şahin Ersu katıldı.