GÜNDEME BAKIŞ- İNGERDER Başkanı Tayfun Karabulut, Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ziyaret ederek taleplerini iletti.

OCAK AYI İÇERİSİNDE İZMİR’E GELECEĞİZ
Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, “İnciraltı planlama çalışmasını İzmir'in, İzmirliler'in ve kamunun menfaatini gözeterek katılımcı olarak yürütüyoruz. Ocak ayı içerisinde yine İzmir'e gelerek toprak sahipleri ile belediyelerle ve STK'larla planlama üzerinde tekrar görüşmelerde bulunacağız” dedi.

İZMİRLİ’NİN BİR METREKARE YERİ HAK KAYBINA UĞRMAMASI İÇİN…  
Karabulut ise şunları söyledi:
“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mız planlama sürecinde biz İzmirli hak sahipleri ile bir çok kez bir araya gelip dinleyerek, görüş ve önerilerimizi dikkate almaları bizleri çok mutlu etmektedir. Bugüne kadar İnciraltı’nda ata mirası 1 metrekare yeri olan İzmirli'nin bile hak kaybına uğramaması için azami gayret gösteren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mıza ve bugüne kadarki net duruşları sebebiyle Bakanımız Sayın Murat Kurum’a çok teşekkür ederiz.
Bugün Tabiat Varlıkları Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Ali Kahraman ile artık son düzlüğe yaklaştığımız, inşallah 2021'in ilk aylarında çıkmasını beklediğimiz İnciraltı Planları hakkında toprak sahiplerinin görüş ve beklentilerini aktarmak, değerlendirmelerde bulunmak için bir araya geldik. Planlarımızın İzmir’in ve İzmirli'nin tüm hassasiyetlerinin göz önüne alınarak yürütülmekte olduğunu bir kez daha gördük. Bakanlığımız tüm görüşleri, katılımcı bir şekilde alarak, sadece şehrimize değil, ülkemize katma değer getirecek eşsiz bir plan üzerinde çalışma yürütüyor. Bugün Ankara’dan çok mutlu ayrılıp İzmir’e dönüyoruz. Planlar tamamlandığında kazananın 3-5 kişi değil tüm İzmirliler olacak. 2021 yılında şehrimizde düğün vardır; İzmir’in ve İzmirli'nin tüm dostlarını bekliyoruz.
İnciraltı'nın kamu yararı kararı alınması ve artık planlamanın önündeki en büyük engelin kalkması ile İnciraltı toprak sahiplerinin erken yılbaşı hediyesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Hükümetimiz vermiş oldu.
Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya'ya çok teşekkür ediyoruz.”