Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İEKKK yönetimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliği yaptığı UNESCO Dünya Doğa Mirası Listesi adayı Gediz Deltası’nda otobüs turu yaptı. İzmir'in gündeminde tartışmalar neden olan İnciraltı ve Bahçelerarası planlarının çözümü için kent dinamiklerine sık sık çağrıda bulunan İNGDER Başkanı Tayfun Karabulut'tan gezi ile ilgili sitemde bulundu.

NE ZAMAN GELECEKSİNİZ?

İEKKK yönetimine konuyla ilgili destek istediklerini ve bölgenin yerinde incelenmesi için defalarca davette bulunduklarını kaydeden Karabulut,  "İEKKK  seslenmek istiyoruz. İEKKK otobüsü ne zaman İzmir'in makus bölgesi, arka sokağı olan İnciraltı'na gelecek. İnciraltı, İEKKK ve İzmir erkanı yıllardır çağrıda  bulundu. İnciraltı gerisindeki beş nesildir, has İzmirli olan insanlarıyla beraber yok oluyor. Neden kurul üyeleri ve siz bunu görmezden geliyorsunuz. İnciraltı İzmir'in toprağı değil mi? Buradaki hak sahipleri İzmirli değil mi? İnciraltı'nın İzmir için ekonomik değeri yok mu? Yoksa, sizlerde mi bölgenin bugünkü durumundan mutlu olan tarafta mısınız? Yalnız başımıza bizler yıllardır, İnciraltı'nın sağlık bir plana çıkması için adeta çırpınıyoruz. Neden bunca zamandır İnciraltı konusu gündeme gelindiğinde gözler görmedi, kulaklar tıkandı" dedi.

ARTIK YETER

Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kere daha söylemek istiyoruz; İnciraltı, her geçen gün plansız kalarak eriyor. Plansız İnciraltı'nın bir günlük İzmir'e İzmirliye ve ülkemize kamu zararı oluşturuyor. İnciraltı'nın biran evvel planlaması için, lütfen otobüsteki İzmir İEKKK üyeleri olan İzmirli kıymetli sivil toplum örgütü temsilcilerine İnciraltı'nda görmek istiyoruz. Kendilerine yaşanan durumu bizzat yerinde de göstermek istiyoruz. Artık yeter, İnciraltı sadece biz toprak sahiplerinin sorunu değil, İzmir'in sorunudur. Bunu da herkesin böyle görmesini istiyor ve artık izmir kendi insanına sahip çıkmalı"