GÜNDEME BAKIŞ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnciraltı'nın tekrar planlanması için düğmeye basmıştı. Bakanlık bürokratları geçtiğimiz ekim ayında konunun paydaşları İzmir Büyükşehir ile Balçova Belediyeleri’nin yetkilileri ile Ankara’da bir araya gelmiş ve birlikte çalışma iradesini ortaya koymuştu.

FLAŞ GELİŞME

İnciraltıyla ilgili bugün flaş bir gelişme yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnciraltı için "kamu yararı" kararı aldı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “İzmir'imizin en önemli değerlerinden birisi olan İnciraltı'nın, güzel şehrimize devasa bir yeşil alan kazandırılarak, sağlık ve termal turizm temalı, yüksek kat olmaksızın planlanması yolundaki çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. İzmir'imiz ve İnciraltı için önemli bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Hem Tarım ve Orman Bakanlığımız, hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bugün İnciraltı için "kamu yararı" kararı almış bulunmaktadır”

ÇOĞU GİTTİ AZI KALDI

Böylece, planlama çalışmaları kamu yararı çerçevesinde sürdürülecektir. İnciraltı, belediyelerimiz, oda-borsa-meslek kuruluşlarımız, STK'lar ve bölgedeki toprak sahiplerinin de içerisinde olduğu bir süreç ile planlanıyor. İzmir-İnciraltı planlama sürecinde çoğu gitti azı kaldı” dedi.