GÜNDEME BAKIŞ- İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman’a taleplerini iletti. İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, “İnciraltı Gelişim Derneği olarak, İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerinin planlama için görüş ve önerilerini iletmek üzere davet edildiğimiz Ankara’da,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman’a görüşlerimizi sunduk. Geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi bürokratlarının, Bakanlık ziyaretlerinde görüşleri alınmıştı.  Yüzde 99’ u şahıs mülkiyeti olan İnciraltı’nda biz İzmirli hak sahiplerinin görüşleri bu süreçte elbette önemli. Bugüne kadar hiçbir şart sunmayan, topraklarını koruyarak sabırla planlama bekleyen biz has İzmirliler, bakanlığımızdan planlamada olmasını istediğimiz ortak  görüş; sağlık turizmi odaklı, şehrimizin faydasına, gökdelen imarsız ama bir an evvel katılımcı bir planlamadır” dedi.  

BU ŞEHRE YAPTIKLARI KÖTÜLÜĞÜ ANLAYACAKLARDIR
Karabulut, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Neredeyse beş milyona yaklaşan İzmir’in nüfusunu İnciraltı Kent Ormanı gibi yeni büyük yeşil alanlar için, nitelikli-istihdam yaratacak yatırımlar için, şehrimizin altın madeni sağlık turizminin sıçraması, Türkiye’de önemli yer edinmesi için, İnciraltı’nın planlanarak İzmir’e kazandırılması gerekiyor. Ama bir an evvel... Ne biz İzmirlilerin ve İzmir’in ne de ülkemizin kaybedecek bir günü dahi olmadığını düşünüyoruz.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hassasiyetle ve hızla planlama çalışmalarını sürdürdükleri gördüm. Katılımcı bir planlama için Şehrimize yapacakları ziyaret ve toplantılarda da görüşleri ve önerileri almaya devam edecekler. Bakanlığımızın önceliğinin şehrimize yakışır,  yepyeni  nitelikli yeşil alanlar kazandırma gayesindeler. Umarım bu yapılacak yeşil alanlarla bugüne kadar İnciraltı’nın planlanmasını geciktiren veya engelleyenler de bu şehre ve İzmirlilere ne kadar kötülük yaptıklarını artık anlayacaklardır.”

GÖKDELEN YATIRIMCISI ÇEKEN BİR ŞEHİR İMAJINDAN KURTULARAK
Karabulut, “İzmir’in ihtiyacı, alt yapısı ve EXPO adaylığında dünyaya sunduğu ‘Herkes için Sağlık’ temasına uygun değerde bir sağlık turizmi alt yapısı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın planlama çalışması var. Bu plan bitip, hayata geçtiğinde şehrimiz artık sadece gökdelen yatırımcısı çeken bir şehir imajından kurtularak turizmde hak ettiği değeri alacağına inanıyoruz.  Düğünümüz İzmir’in düğünüdür, İzmirlilerin düğünüdür. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile bizlere çifte bayram yaşatan başta her zaman her an şükran ve minnetle andığımız ülkemizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederiz. İnşallah Ülkemizin ve şehrimizin her günü bayram tadında geçer” diye konuştu.