GÜNDEME BAKIŞ- İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, Başkan Yardımcısı İlknur Girgin ile birlikte Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Dr. İlker Kahraman’a bölgedeki planları anlattı.  Karabulut, “Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Sayın Dr. İlker Kahraman ve Oda Sekreteri Üye Ayşe Banu Aydın ile görüştük.  İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerinin bugünkü durumunu, bölgemizin tarım yapma imkanı kalmadığının bilimsel tespitlerini ve yaşanılan süreci kendilerine aktarma fırsatı bulduk. Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hassasiyetle kamu yararı gözeterek yürüttüğü planlama çalışması hakkında da bilgi vererek, gökdelen imarsız ve sağlık turizm odaklı planlarım İzmir ve İzmirli için önemini konuştuk. Gösterdikleri ilgi ve misafirperverlik için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

KONUYU DEĞERLENDİRECEKLER
Karabulut, Kahraman’ın yaptıkları ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, “Başkanımıza konuyu aktardık. Kendisi Ziraat Mühendisleri Odası'nın tespitleri üzerinden konuştuklarını, bölgenin tarım vasfı olarak bildiklerini, elbette geçen yıllarda bozulan su ve toprağın verimsizleşmesi varsa da son durum hakkında bilgi sahibi söylediler. İnciraltı'nın İzmir için önemli bir alan olduğunu doğa doku korunarak yürümesi gerektiğini ve Cevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışma sonucunu takip ettiklerini ve bugünkü görüşmeyi de kendi organlarında da değerlendireceklerini aktardılar” dedi.

GÖRÜŞME BİZİ MUTLU ETTİ
Karabulut, “Toplantı bizi şu yönde başta çok mutlu etti. İzmirli vatandaşlar olarak İzmirli odalarımızla görüşememekten, konuşamamaktan dolayı hep yakınıyorduk, şikayetçiydik. Ama bugün en azından planlamamızın son aşamasına gelmişken bile Mimarlar Odası ile yapılan görüşme bizi ziyadesiyle çok mutlu etmiştir. Kendilerine bir kere daha çok teşekkür ederiz” dedi.