GÜNDEME BAKIŞ- İnciraltı ve Bahçelerarası ile ilgili olarak yaklaşık 30 yıldır süren tartışmalı planlamada mülk sahipleri Ankara’ya çıkarma yaptı. İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Abdullah Uçan ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’yı makamında ziyaret etti.

İNCİRALTI’NIN İZMİR’İN OLACAĞINA İNANIYORUM
Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Karabulut, “Yakın zamanda askıya çıkması beklenen, İnciraltı Planları hakkında toprak sahiplerinin görüş ve beklentilerini aktarmak, değerlendirmelerde bulunmak için bir araya geldik. Yeni Genel müdürümüze İzmirli İnciraltı toprak sahiplerinin;  yaşadığımız 40 yıla varan planlama sürecini ve bugün yaşadığımız mağduriyeti aktarma ve anlatma fırsatı bulduk. %99 şahıs mülkiyeti olan İnciraltı’nın toprak sahipleri olarak planlamadan beklentimizin;  İzmir’in yararına olacak ve biz toprak sahiplerini de mağdur etmeyecek isteğimizi hem sözlü hem de yazılı olarak kendilerine  iletme imkanı bulduk. Genel Müdürümüzü çok dinamik ve heyecanlı bulduk, kendileri bakanlık çalışmalarını akşam geç saatlerine kadar ciddi özveri ile ekibi ile yürüttüğüne bizzat şahit oldum. İnciraltı’na ve İzmir’e çok hakim. İnşallah bu durum başta İzmirimiz ve biz İzmirlilerin gelecek günleri için de  büyük şans olacağına inanıyorum.   İnşallah İnciraltı Planları tamamlandığında tüm İzmir görecek ki kazananın 3-5 kişinin değil tüm İzmirliler olacağına inanıyoruz” dedi.

İNCİRALTI SORUNUNU İZMİR’İN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ
Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Abdullah Uçan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Uçan, “Bakanlık olarak İzmir ve İzmirlilerin hassasiyetlerini gözeterek, kamu menfaati ön planda olan planlama çalışmasının son aşamasındayız. İnciraltı çok nadide bir alan; çok büyük nitelikli yeşil alanların olacağı ve yürüyüş yolları ile kesinlikle yüksek yapı olmadan, sağlık turizmi odaklı planlama olmaktadır. Bakanlığımız da tüm görüşleri, katılımcı bir şekilde alarak, İzmir’e ve ülkemize katma değer getirecek eşsiz bir plan üzerinde çalışma yürütüyor. İnşallah çok yakın zamanda yılların sorunu olan İnciraltı’nın planlama sorununu İzmir’in gündeminden çıkaracağız” diye konuştu. 

İNCİRALTI’NI PLANLAYIP İZMİR’E KAVUŞTURACAĞIZ
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da şunları söyledi:
“Bugüne kadar Hükümet olarak tüm çaba İzmir’in tüm sorunlarını ortadan kaldırıp, tüm İzmirli hemşerilerimize daha mutlu görmek. Kanun ve nizamdan ayrılmadan, İnciraltı'nı koruyup bugünlere getiren örnek İzmirli toprak sahibi hemşerilerime de ayrıca bir kere daha çok teşekkür ediyorum. Onları da artık daha fazla bekletmeden, İzmir'in de hassasiyetlerini gözeterek, inşallah çok yakın zamanda  İnciraltı’nı planlayıp İzmir’e kavuşturacağız.”