GÜNDEME BAKIŞ - İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı toprak sahiplerine seslendi. Çözümün yakın olduğunu vurgulayan Karabulut, toprak sahiplerini arsalarını satmama konusunda bir kez daha uyardı. Türkiye’de ardı ardına yaşanan doğal afetler nedeniyle planlarının askı sürecinde istenmeyen bir gecikme yaşandığını aktaran Karabulut, “Mücadeleyi hep birlikte sürdürelim” dedi. 

Karabulut sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi, 

Kış aylarında yoğun olarak yaşanan pandemi süreci, deprem , orman yangınları gibi ülkemizde yaşanan felaketler ve bürokratik gecikmeler planlarımızın askı sürecini maalesef geciktirdi. 

Toprak sahibi komşularımızdan; özellikle son haftalarda, hiçbir şey yapma imkanı bulunmayan topraklarımız için “Planların daha çok gecikeceği düşüncesiyle, Ümitsizliğin artması ve sürece olan güvensizlik” nedenleriyle artık topraklarını satıp, gitme düşüncelerinin olduğunu sıkça duymaya başladık. Bununla ilgili bazı konulara dikkat çekmek istiyoruz; 

• Planlama sürecinin çok eski yıllardan beri bekleyerek bugüne gelmesi ile zaten bu ümitsizlik içerisine giren İzmirli toprak sahibi komşularımızın vazgeçmesi ile neredeyse %50’ ye yakını topraklarını satmak durumunda kaldı. Geçmiş zamanlardan bugüne yaşadığımız süreçteki gecikmeler nedeniyle yaşanılan güvensizliği anlıyoruz. Evet hepimizin canı çok sıkkın ve yorgunuz.  

ANCAK ; 

• Hala çok az oranla İzmirli toprak sahiplerinin çoğunlukta olduğu İnciraltı ve Bahçelerarası topraklarımızın geleceği için birlik olarak, dikkatle aktif süreci takip etmeye devam etmeliyiz. 

• Plansız İnciraltı ve Bahçelerarası’nın değeri 1 birim iken planlarımızın askıya çıkması ile en az 10 birim olacağını unutmayalım. Ve bu değerin 100 katına kadar çıkabileceğini de unutmayalım. Çünkü toprağımızın eşi benzeri yok ve hiç bir bölge ile mukayese bile edilemeyecek değerdedir. 

• Bugün maalesef şehrimizin bir çok noktasının değeri 10 ila 100 arasında iken ; ülkemizin en değerli ama kadersiz toprağının değerinin 1 olması ile satıştan gelen bir ödeme bir çok umudumuzu veya hayalimizin bir çoğunu karşılayamayacaktır. 

• Evet yıllardır topraklarımızda bir şey yetişmiyor tarım yapma imkanımız yok, gelir gelmiyor ve üzerlerinde sit olduğu içinde bir şey de yapamıyoruz. Yaşanan bazı süreçler bizleri satma noktasına götürse de, umutsuzluğumuzun ; birileri için kazanç sağlamasına elbette imkanlarımız ölçüsünde, fırsat vermeyelim. 

• Bir çok komşumuzun toprakları çok hisseli. Hisse sahibi kardeşimiz, akrabamız veya yakınımız ile bu süreçte kavga etmeyelim. Herkesin başta menfaati için süreci hep birlikte yakından ve bir olarak takip edelim. 

• T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, planlar üzerinde çalışmasını son aşamaya getirdi. Bazı bürokratik gecikmeler süreci uzattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi de sürece hem destek hem de katkı koydu. 

• Yaklaşık 1 yıl önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığımız çağrı ile hızlanan planlama çalışmasının önümüzdeki haftalarda sonuca ulaşacağına inanıyoruz. Yaşanan bürokratik gecikmelerin çözümü hakkında Ak Parti İzmir Milletvekili Sayın Mahmut Atilla KAYA’nın girişimleri ile artık çözüme girdi.  

*1994 yılında kurulmuş olan İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) olarak elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Ancak bu süreçte İzmirli toprak sahibi komşularımızın, umutsuzluktan artık topraklarını satacaklarını duymak bizleri gerçekten çok üzüyor ve mücadele azmimizi azaltıyor. İzmirli toprak sahibi komşularımızın azalması ile biz bu mücadeleyi o zaman kimin için vereceğiz? 

• Lütfen (elbette imkanlarınız dahilinde ) planlarımız askıya çıkmadan topraklarımızı satmayalım. Umutsuzluğumuzdan , mutlu olanları sevindirmeyelim. 

• Bu güne kadar isteğimiz; biz İzmirli toprak sahiplerini daha fazla mağdur etmeden, İzmir’in ve ülkemizin yararına olacak bir planlamadır. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri bu şehrin en çevreci , en dürüst ve en iyisini hak eden yurttaşlardır. Bunun ispatı da gecekondulaşmayan ve kanuna nizama uygun bugüne kadar sabırla bekleyen İnciraltı ve Bahçelerarası topraklarının bugünkü durumudur.