Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı planlarının hala askıya çıkmadığı için kırgınlık yaşandığını anlattı. Yakın bir tarihte Ankara çıkarması yapacaklarını kaydeden Karabulut, AK Partili yetkilileri ve belediyeleri İnciraltı planları için birlik olarak harekete geçmeye davet etti. Planlarının gecikmesinin kamu zararı yarattığını ifade eden Karabulut, “AK Parti İzmir Milletvekilimiz Sayın Mahmut Atila Kaya, hükümet adına bizlere 1 Ocak 2022’ye kalmadan planlarınız askıya çıkacak demişti. Biz de tabi ki umutlu bir şekilde bekledik. İnciraltı planlarımız uzun zamandır süregelen bir serüvendi. Bu serüven için, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimatlarıyla 2016 Kasım ayında yeni bir planlama süreci başlamıştı. O günden bugüne süregelen çalışmanın 2022’ye sarkmayacağı beklentisi içindeydik. Bugün planlarımızın askıda olmaması bizlerde bir kırgınlık yarattı. Çünkü hükümetimiz her konuda hızlı bir şekilde çalışmalarını tamamlıyor. İnciraltı’nda da aynı hızı göstereceklerini beklemiştik. Bu süreçlerde bürokrasi kapsamında birtakım gecikmeler olduğunu duyduk. Alında bürokratik engeller tüm Türkiye’nin sorunu. İnciraltı’nın planlanması bir kamu yararıdır. Planlamanın gecikmesi de kamu zararı doğurmaktadır. Devletimizin, hükümetimizin ve belediyelerimizin çok hızlı şekilde hareket etmesini bekliyoruz. Bugünden sonra tüm kurumlarımızın var gücüyle İnciraltı’nın planlanması konusunda çaba ve gayretlerini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.  

“İNCİRALTI’NIN 40 YILLIK RÜYASI GERÇEK OLSUN” 

Tayfun Karabulut, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e olan sevgisini İnciraltı planlarıyla taçlandıracağına inandıklarını aktararak, “2020 Ağustos ayında Cumhurbaşkanımıza yaptığımız çağrıyla hız kazanan İnciraltı planlama sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımızın İzmir’e duyduğu ilgi ve sevgiyi İnciraltı planlarının askıya çıkması müjdesiyle taçlandırmasını bekliyoruz. Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, İnciraltı konusunda ciddi bir özveride bulundu, kendisine teşekkür ziyareti gerçekleştirme arzusundayız. Bu kapsamda Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’u da ziyaret etmek istiyoruz. AK Parti İzmir Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya ile bu ziyaretleri planlamak istiyoruz. Yaşadığımız sürecin sona ermesi, İnciraltı’nın 40 yıllık rüyasının bir an evvel gerçek olması için ziyaret taleplerimizin kabul edilmesi bizleri mutlu edecektir. Hükümetimiz İzmir’e önem veriyor, değer veriyor, bunu İnciraltı ile taçlandıracaklarına inanıyoruz” diye konuştu.  

“EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK” 

Planlamaların hayata geçmesinin İzmir’e başta ekonomi olmak üzere birçok alanda katkı sağlayacağını belirten Karabulut, “Bu planlar hayata geçtiğinde İnciraltı nitelikli yeşil alanlara kavuşacak, sağlık turizmiyle İzmir’e ciddi bir istihdam kaynağı yaratacak. Devletimizin ekonomik seferberlik içinde olduğu bu günlerde 10 milyon dolar yabancı sermayeyi İzmir’e getirecek. Bu sebeplerle İnciraltı planlarının bir an önce hayata geçmesini umutla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.