GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu belediyenin kapısında karşıladı. Daha sonra beraberindekilerle birlikte Soyer’in makam odasına geçti.

İZMİR VE İSTANBUL SİNERJİSİNİ TÜRKİYE’YE YAYMAK İSTİYORUZ

İzmir ve İstanbul’un çok iyi bir sinerji oluşturduğunu ve bunu Türkiye’ye yaymak istediklerini belirten İmamoğlu, “Havalimanında bir muhabir arkadaşımız, İstanbul ile İzmir’i sordu. Dedim ki ‘İstanbul ve İzmir’in enerjisini birleştirdiğinde Türkiye’nin kalkınması için muazzam bir sinerji oluşturuldu ve biz bunu yapacağız’ Kol kola yapacağız. Çok kararlıyız başkanımızla. Hem İzmir’in o bambaşka duygusu ve felsefesi hem İstanbul’un dünya ölçeğindeki tarihi ve geçmişi ve bu güne birleştirdiğini kültür ve sanatla birleştiğinde olağanüstü bir iş ortaya çıkacaktır” diye konuştu.  

İZMİR’DE COŞMAK İSTİYORUM
Konuşmasına devam eden İmamoğlu, “İnşallah güzel işlere imza atarız. Fuarımızın 88. yılı, müthiş bir gelenek. Bir de tabi İzmir’in insanı böyle gelişimi adına ruhu adına bir iktisat kongresi var. Türkiye için Cumhuriyet kurulmadan atılmış bir önemli adımdır. Bunun da verdiği felsefeyle güçle iktisat kongreleri düzenlemek lazım Türkiye için. Türkiye için buna ihtiyaç var. Çünkü ekonomi okuması bile yapamıyoruz artık biz. Eğer ekonomi kötü gidiyorsa, ya da işsizlik sıkıntısı varsa, hadi bakalım Ekrem’in saçı, kaşı, Tunç Bey’in davranışı, onun şusu bunun busu gümbürtüye gidiyor. Gerçeklerle uğraşamıyoruz. Gerçekten bizim yeni iktisat kongrelerine ihtiyacımız var. Ne büyük liderle başlamışız insan daha iyi anlıyor. Atamız’a minnettarız. İzmir denilince duygulanıyorum. Coşmak istiyorum” diye konuştu.

İSTANBUL SİZİ ÖZLEMİŞ

Başkan Soyer ise, “İstanbul sizi çok özlemişti başkanım. Uzun yıllardan sonra İstanbul bizim için büyük bir müjde oldu” diye konuştu.