Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de bir ilk gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve geldiği 2019’dan bu yana kritik bir zirveye ev sahipliği yaptı. Soyer’in davetiyle CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilleri AK Partili Özgür Hızal ve Mustafa Özuslu bugün bir araya geldi.

KONU: İZMİR

Sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantıda İzmir’i ilgilendiren konuların masaya yatırıldığı öğrenildi.

DESTEK İSTEDİ

Toplantıda Soyer’in dünya bankası tarafından İzmir’e sağlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayını gerektiren 330 milyon TL’lik kredi konusu gündeme getirdiği ve bu konuda destek istediği bildirildi. 

OLUMLU GEÇTİ
Toplantıyla ilgili GÜNDEME BAKIŞ'a konuşan Başkan Soyer, "Bizim daha çok bir arayla gelmemiz gerekiyor. Görüşmemiz gayet olumlu geçti" dedi. "Dünya bankası kresinin onaylanmasıyla ilgili bir talebiniz oldu mu?" Sorusuna Soyer, "Bununla ilgili Kerem Ali Başkanın açıklama yapması daha doğru olacaktır" yanıtını verdi. 

BAKAN BEY'E BİLGİ VERDİM 
Konuyla ilgili GÜNDEME BAKIŞ’a konuşan Sürekli şunları söyledi:
“İzmir’de 30 Ekim’de oluşan deprem ardından yerel ve genel iktidar arasında bir mutabakat oldu. Depremle ilgili sorunların çözülmesi noktasında yapılması gerekenler karşılıklı olarak teyit edildi. Sadece kredi bölümünü konuşmadık. Depremzedelerin farklı talepleri var. Bunları irdeledik. Kredi konusunun içeğini teyit etti. Görüşmelerin sürdüğünü ve bir tıkanma olmadığını ifade ettiler. İvedilikle bu sürecin tamamlanmasını istiyorlar. Ben görüşme öncesi ve sonra Çevre ve Şehircilik Bakanımıza bilgi verdim. Yine aynı şekilde Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekillerimizi bilgilendirdim. İzmir için bu tür görüşmeleri önemsiyoruz. Sürece zarar verecek açıklamalardan kaçınılması gerektiğini özellikle dile getirdim” dedi.