GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de CHP’li belediyelerin yaptığı atamalar tartışılmaya devam ediyor. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kendisini belediye şirketine müdür olarak atamış ardından parti genel merkezinin uyarısıyla bu görevinden istifa etmişti.

OĞLUNU ATADI!

Torbalı Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur da oğlunu belediye şirketine genel müdür yardımcısı atadığının ortaya çıkması yeni bir tartışma başlatmıştı. Olayın basına düşmesinin ardından Uygur oğlunu görevden aldığı duyurmuş ve kamuoyundan özür dilemişti.

MENDERES’TE İLÇE BAŞKANI ŞİRKETİN YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLDU

Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar, göreve geldikten sonra Belediye Personel A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanlığına CHP İlçe Başkanı Gizem Candan'ı getirdi. Kayalar, Candan'ın maaş almayacağına dair notere imza verdiğini açıkladı.

İL BAŞKAN YARDIMCISI ŞİRKET MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI

Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP’li Rıdvan Karakayalı, Belediye eski Meclis Üyesi, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hasan Ali Oray’ı belediyeye bağlı Kemalpaşa-Bel İmar Teknik ve Turizm Hizmetleriİnşaat San.ve Tic.LTD.ŞTİ'ye müdür olarak atadı.

KANUNEN BİR SAKINCASI MI VAR?

Gündeme Bakış’a konuşan Başkan Karakayalı, “İl başkan yardımcısını şirket müdürü olarak atamamın kanunen bir sakıncası mı var? Tabi ki yok. Benim tasarrufum. AKP’liler kendi şirketlerindeki atamalara baksınlar” dedi.  

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI KOORDİNATÖR OLMUŞTU

Karakayalı, seçimlerde kendisini destekleyen İYİ Parti’nin Kemalpaşa İlçe Başkanı Coşkun Dinçer'i Kültür Müdürlüğü Bünyesinde faaliyet gösteren Spor Birimine koordinatör olarak atamıştı.