Düzenlenen etkinliklerle yurdun dört bir yanı neşeyle ve Çocuk cıvıltısıyla doluyor. TBMM’nin açılışının 102’nci yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gazi Meclis’te yapılacak özel oturumdan önce bu yıl farklı olarak koltuğunu Genel Kurul’da çocuk temsilciye bırakacak.

DEVLET ERKANI ATATÜRK'ÜN HUZURUNDA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okundu.

23 Nisan coşkusu yine yeniden sokaklarda...

TBMM Başkanı Şentop, "Aziz Atatürk, ilk başkanlığını yaptığınız TBMM'nin açılışının 102. yıldönümü nedeniyle buradayız. sizlerden aldığımız ilhamla bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyecek bir şuurla devam edeceğiz. TBMM, büyük milletimizden aldığımız destekle iradesini hakim kıldı. Yüce Meclisimiz düşmanlara karşı milletimizden aldığı destekle demokrasiyi savunmaya devam edecektir. Emanetiz olan cumhuriyetimiz güvenli ellerdedir. Bu vesileyle sizi ve yol arkadaşlarınızı rahmetle, minnetle yad ediyorum. Ruhun şad olsun" dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER ÇOCUKLARLA ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 81 ilden gelen çocuklarla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

23 Nisan coşkusu yine yeniden sokaklarda...

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Milli Eğitim Bakanı Özer, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 102. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusu ve gururunu yaşamak için huzurunuzdayız.

Açıldığı o kutlu andan bugüne dek Gazi Meclisimiz, bağımsızlığımızın ve beraberliğimizin en mühim simgesi olmuştur. Bu müstesna günün bir bayram olarak çocuklarımıza armağan edilmesi, milletimizin mevcudiyet ve istikbalinin gelecek kuşaklara emaneti anlamına gelmektedir. Bizler de üzerimize aldığımız sorumluluğun bilincinde, evlatlarımızı dünyadaki yaşıtlarıyla eşit bir şekilde donatmak gayesi ve gayretindeyiz. Milli mukadderatımızı aydınlık yarınlara ulaştıracak olan çocuklarımızın millî ve manevi değerlerimizi bilen; vatanını, milletini, ailesini canı gönülden seven; millî iradenin gücü ve önemine inanan nesiller olarak yetişmesi çabasındayız. İnsanımıza ve insanlığa hizmeti her zaman fazilet sayan gençlik, sizin emanetinizi taşımaya layık bir nesil olacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı olarak geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerini, kesintiye uğratmadan devam ettirmiş olmanın ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tekrar okullarımızda yer almanın kararlılığı ve mutluluğu içindeyiz. Eğitimde fırsat eşitliği ilkemiz doğrultusunda memleketimizin her köşesindeki evlatlarımız için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Zatıalinizin tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ve milli hakimiyetin yüce meclisimize verildiği bu anlamlı günü, büyük bir gururla kutluyoruz. Ruhunuz şad olsun."

İKİ YIL ARADAN SONRA ÇOCUKLAR KATILDI

Milli Eğitim Bakanı Özer başkanlığındaki Anıtkabir ziyareti heyeti bu yıl 2 yıl aradan sonra öğrencilerin de yoğun katılımı ile töreni gerçekleştirdi. Covid-19 önlemleri kapsamında yaklaşık 2 yıldır ziyaretler öğrenciler olmadan sadece resmi düzeyde yetkililerin katılımı ile gerçekleşiyordu.

23 Nisan coşkusu yine yeniden sokaklarda...

RESEPSİYON YOK

Siyasi parti temsilcilerinden önce  “Türkiye’nin Çocukları”  ayrıca bayram özel oturumu yapacak. Salgın önlemlerinin yumuşatılmasına karşın, kapalı alanda toplu yapılan akşam resepsiyonu bu yıl da iptal edildi.

23 Nisan coşkusu yine yeniden sokaklarda...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise kutlama programlarına İstanbul’da katılacak, Başakşehir Millet Bahçesi’nde TRT Çocuk Şenliği’nde olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve öğrencileri kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam da Sevgi Evleri’nde çocuklarla birlikte iftar yapacak.