GÜNDEME BAKIŞ- Menderes Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Kayalar,  Gümüldür Mandalinası’nın Türk Patent ve Marka Kurumundan Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldıklarını açıkladı. Kayalar, “ İlçemizin bereketli topraklarında yetişen ürünleri korumaya, kalitesini arttırmaya ve markalaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

MARKALAŞMAYA ÖNEM VERİYORUZ
Bölgeye ait ürünlerin daha iyi tanıtılması ve üreticiye destek verilmesi için ürünlerin markalaşmasının önemine vurgu yapan Başkan Kayalar, “Gümüldür’e özgü, karışık mandalinanın olmadığı bir marka oluşturacağız. Markayı Menderes’e kazandırılması adına daha önce bir çalışma yapılmış ama başarılı olunamamış. Seferihisar ile Menderes Belediyesi arasında sorunlar çıkmış ve mahkemelik olmuşlar. Biz farklı bir yol izleyerek bölgesel bir çalışma gerçekleştirdik. Böylece, Gümüldür’den Selçuk’a kadar olan bölgede mandalinanın isim hakkını almış olduk. Diğer tarafta ise Seferihisar mandalinası olarak tüketiciye sunulacak.  Bölgedeki ürünleri tescilleyip hem çiftçiye katkı sağlamak, hem de daha kaliteli ürünlerin tüketilmesini sağlamak olacak” dedi.

BİR SONRAKİ PATENT EFEMÇUKURU ÜZÜMÜ
Bir sonraki hedeflerinin Efemçukuru Üzümü’nün patentini almak olacağını ifade eden Başkan Kayalar, “Efemçukuru'muzun eşsiz lezzeti alfons üzümü için de gerekli girişimlerimizi yapmış bulunuyoruz. Efemçukuru üzümünün de coğrafi işaret tescil belgesini alacağız. Bu toprakların bize sunduğu nimetlere sahip çıkmayı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.