İHÇE Derneği 12'nci kuruluş yıldönümünü, derneğe bugüne kadar destek veren kurum ve kuruluşların yanı sıra daha önce evlerinde misafir ettikleri çocuklar ve aileleri ile birlikte kutladı. Bayraklı'daki bir restoranda yaklaşık 600 kişinin katıldığı gecede Aslı Zen, Kırmızı Reçete Orkestrası ile birlikte sahne aldı.

İzmir’e uzun soluklu tedavi için gelen 0-20 yaş arası çocuklar ve aileleri ile birlikte aile ortamında barınma ve yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan İHÇE'nin Hatay, Balçova ve Bornova’daki 7 ev ile 13 aileye sıcak yuva olmayı sürdürdüğünü anlatan Dernek Başkanı Sevil Ozan, evlerinde kalan ailelere bu zor günlerinde biraz olsun dokunabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 120 üye ile birlikte çalışmalara devam ettiklerini belirten Ozan, "İzmir’e hasta çocuklarının tanı ve tedavisi için gelen ihtiyaç sahibi ailelere sağlıklı bir yaşam ortamı sağlamak, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, maddi ve manevi yüklerini azaltmak, sevinçlerine ve kederlerine ortak olmak için bir araya geldik. Bizlere bugüne kadar destek olan yardımlarını esirgemeyen başta Cavidan Ösen olmak üzere tüm bağışçılarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

GÖNÜLLÜ ÜYELER ÇALIŞIYOR
Derneğin her geçen gün büyüdüğünü dile getiren Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Nurgül Yazıcı ise, İzmir’de hastanelere yakın yerlerde bağışçı ve belediyelerin desteği ile evler açtıklarını belirterek, "Evlerimizde iki yada üç aile kalabilecek şekilde içlerini tadilat yaptırıyoruz. Mevcut evlerimizin kira, yakacak, elektrik, su ve mutfak masrafları gibi yıllık yaklaşık 50 bin liranın üzerinde sabit gideri var. Gönüllü üyelerimizin çalışmasıyla, kermeslerle, toplanan bağışlarla, herkesin bir şeyin ucundan tutarak elinden ne geliyorsa yapmasıyla bu giderleri karşılıyoruz. Gerek bu geceye katılarak bize destek veren gerekse bizleri ayakta tutmak için her zaman yanımızda olan tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.