İki günlük festivalde, iletişim dünyasının tanınmış isimleri bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaşacak. Bunun yanı sıra yaratıcı endüstrilerde örnek başarılara ulaşmış kişiler de festivalin konuğu olacak. Volkan İkiler, Haluk Mesci, Arda Erdik, Levent Kömür, Özgür Sağlam, Cem Soysal, Cem Topçuoğlu gibi birçok önemli isim; “yaratıcılık”, “medya”, “girişimcilik”, “teknoloji” ve “iletişim” gibi güncel konuları değerlendirecek. BtcTürk CEO’su Özgür Güneri de festivale konuk olarak son dönemde gündemde olan kripto para ve bunun yaratıcı endüstrilere etkisi konusunda görüşlerini paylaşacak. EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ise, “yaratıcı girişimcilik” hakkında gerçekleşecek konferansın moderatörlüğünü yapacak. Yayınlar, cuma saat 12.00’de, cumartesi ise saat ise 10.00’da başlayacak.

YARIŞMAYA BÜYÜK KATILIM BEKLENİYOR
Festivale katılarak sorularını anlık olarak iletme imkanı bulacak öğrenciler, bu sayede merak ettikleri konulara da yanıt bulacak. Festival kapsamında, Türkiye genelindeki güzel sanatlar ve tasarım fakültesi ile iletişim fakültesi öğrencilerinin katılabileceği reklam yarışması da gerçekleştirilecek. Çalışmaları, İEÜ GençYaratıcı Ajans Kurucusu Haluk Mesci’nin başkanlığındaki 10 kişilik jüri değerlendirecek. Yarışmada ilk 3’e giren ekiplere; bluetooth kulaklık, grafik çizim tableti, elektronik kitap okuyucusu ve akıllı bileklik hediye edilecek. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, www.gencyaratici.ieu.edu.tr adresinden başvuru yapabilecek. Geçtiğimiz yıl 200 kişinin müracaat ettiği yarışmada, bu sene ise katılımın 400’ü geçmesi bekleniyor. 

SOSYAL YÖNDEN GÜÇLÜ ÜNİVERSİTE
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar; sosyal yönden güçlü, öğrencilerin gelişimine yönelik söyleşi serileri ve fark yaratan etkinlikler düzenleyen bir üniversite olduklarını söyleyerek, GençYaratıcı Festivali’nin de buna örnek olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Aşkar, “Öğrencilere, en nitelikli eğitimi vermenin yanı sıra onları sektörlerinin önde gelen isimleriyle buluşturmayı, bu sayede çevre edinmelerini sağlamayı çok önemsiyoruz. Son dönemde çevrim içi etkinliklere ağırlık verdik. Bu yıl ilk kez, Kısa Film Günleri düzenledik. Uluslararası alanda faaliyet gösteren şirketlerle iş birliği yaparak, her hafta düzenli olarak sektör deneyimi olan kişilerin öğrencilerimizle buluşmasını sağladık. Sosyal içerikli etkinlikleri yaparken öğrencilerimizin taleplerini de dikkate aldık. Onların istekleri doğrultusunda programa eklemeler yaptık. Tüm bunlar, öğrencilerin etkinliklere katılımını daha da artırdı. GençYaratıcı Festivali’ni çok önemsiyor, Türkiye genelinden tüm gençleri festivale davet ediyoruz” dedi.