“Seferberlik ruhuyla kampanyada yer alıyoruz”
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, yangında zarar gören ormanlık alanların telafisi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Başkan Özgener, “İzmir’in farklı bölgelerinde meydana gelen yangınlarda kaybedilen ormanlarımızın, hiç zaman kaybedilmeden geriye kazanılması için seferberlik ruhu içinde kampanyada yer alıyoruz. Daha önce de çeşitli vesileler ile ifade ettiğimiz gibi, İzmir'in tamamını kampüsümüz olarak görüyoruz. Üniversitemizdeki her fidana nasıl gözümüz gibi bakıyorsak, İzmir’in bütün ormanlarına da aynı gözle bakıyoruz. İzmir Ticaret Odamız ve ilgili kuruluşlar ile iş birliği içinde yangına maruz kalmış alanlar fidan ekimine uygun hale gelir gelmez dekanlarımız, bölüm başkanlarımız, çalışanlarımız, mezunlarımız ve öğrencilerimizle birlikte birer kazma ve kürek alarak çalışmaya başlayacağız” dedi.

“Yangın konusunda dikkatli olunmalı”
Başkan Özgener, şöyle devam etti: “Üniversitemize kayıt için gelen her öğrencimiz, fidan dikerek Kampüsİzmir’in de bir parçası olacak. İzmir’de, meydana gelen yangınlar hepimizin yüreğini yaktı. Bu vesile ile yangın konusunda tüm hemşehrilerimizin özellikle sıcak yaz günlerinde çok daha dikkatli olması, yetkililere bilgi verme noktasında geç kalmaması gerektiğini hatırlatmak isterim.‘’

Ege Orman Vakfı'na bağış yapılabilir
İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), İzmir Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından başlatılan kampanyada 1 milyon fidan dikilmesi hedefleniyor. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar, Ege Orman Vakfı’na ait TR47 0013 4000 0042 5403 9000 01 IBAN nolu hesaba fidan bağışında bulunabilecek.