Gençlik ve Spor Bakanlığı Bornova Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Türk Kızılay'ı Bornova Şubesi'nin de destek verdiği iftar yemeğine Nevvar Salih İşgören Huzurevi'nde kalan 30 huzurevi sakini ile 50'ye yakın genç katıldı. Gençler tarafından kapıda karşılanan yaşlılara önce gençlik merkezi gezdirilip, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Toplantı salonunda hazırlanan masalara gelen huzurevi sakinleri gençlerle sohbet edip, ezanın okunmasıyla oruçlarını açtı.Program, gençlerin huzurevi sakinlerine hediyeler vermesiyle sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri İzmir Koordinatörü Ahmet Gülcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlik merkezlerinin gençlerin sosyal, kültürel ve manevi konularda kendileri doyum sağlamak, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için kurulup hizmet verdiğini söyledi.

 Huzurevi sakinleriyle ilk kez 3 yıl önce yaptıkları ziyaret sırasında tanıştıklarını belirten Gülcan, "Onlar bizimle iftar yapmak istedikleri söylediler, biz de hemen o programı hazırladık. 3 yıldır hem huzurevinde hem de gençlik merkezimizde bir araya geliyoruz. Yaşlılarımızın hayata ilişkin deneyimlerini gençlerle paylaşır, beraber vakit geçiriyorlar." dedi.

Gülcan, sadece ramazan ayında değil her zaman huzurevi sakinleriyle bir araya geldiklerini, amaçlarının toplumda dayanışma ve birlikte olma duygusu yaratmak olduğunu dile getirdi. Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanı Cemil Kurkut da böyle önemli bir etkinliği destek verdikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

İftara katılan 92 yaşındaki Muhlise Uçbay da gençlerle bir araya geldiği için mutlu olduğunu, onların gençlik merkezinde yaptığı çalışmaları görünce gurur duyduğunu aktardı. Aynur Toper de onlar sayesinde arkadaşlarıyla geçmişe yolculuk yaptıklarını, deneyimlerin dinleyerek ders çıkardıklarını anlattı. (AA)