Müvekkilinin hakkını savunurken, kendi hakkını da arar oldu. Son dönemde sağlıkçılara yapılan şiddete, bir de hukukçularımız eklendi. Avukat Doğanay Taner de onlardan biri. Avukat Doğanay Taner, şiddet mağduru bir kadının avukatlığını yapıyordu. İddiaya göre müvekkilinin erkek arkadaşı tarafından sürekli tehdit mesajları almaya başladı. En son olay da duruşma salonunda oldu. Yaptığı savunma sonrası saldırıya uğradı.

Yaşananları CNN TÜRK'e anlatan Avukat Doğanay Taner, "Duruşmadan çıktıktan sonra ben cübbemi çantama koymak için arkamı döndüğümde, arkadan geldi bana küfür etti. Hakaretlerde bulundu. Ben de neden böyle yaptığını dönüp sorduğumda daha sonra boğazıma sarıldı. Biz bir arbede yaşadık. Daha sonra adliyede olduğumuz için güvenlik görevlileri hemen geldi, bizi ayırdı. Ondan sonra o benim hakkımda şikayette bulundu. Ben de onun hakkında şikayette bulundum. Bize yapılan saldırı mesleğimize yapılan saldırıdır. Biz savunmayız. Savunma susturulursa, vatandaşın sesi kesilir" dedi.

Dava sürüyor. Doğanay Taner'in şimdi tek istediği bir şey var. O da saldırganın en ağır cezayı alması ve meslektaşlarının buna benzer olaylara maruz kalmaması.