Tepebaşı ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi Çam Sokak'ta Mehmet Ali Şimşek ile arkadaşı Mevlüt Kısa'nın depo olarak kullandıkları müstakil evde dün patlama meydana geldi. Panik yaşayan çevredekilerin ihbarıyla gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemede uçan balonların şişirildiği 12 helyum gazı tüpünden 3’ünün patladığını ve evde kimsenin olmadığını tespit etti.

Patlamanın şiddetiyle ev kullanılamaz hale gelirken çatısı da çöktü. Duvarlarında derin çatlakların meydana geldiği ev, yapılan incelemelerin ardından güvenlik şeritleri çekilerek kapatıldı. Patlama sırasında evde kimse bulunmadığı için yaralanan da olmadı.

Yeşiltepe Mahallesi'nin muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, müstakil evin depo olarak kullanıldığını ve patlama sırasında boş olduğunu söyledi. Büyük gürültü nedeniyle mahallede kısa süreli de olsa panik yaşandığını kaydeden Açıkgöz, “Mahallemdeki vatandaşlardan biri, burada uçan balon şişirip, ailesini geçindirmeye çalışıyordu. Dün helyum tüpü patladı. Çevredeki vatandaşların korkmasına ve paniğe sebep oldu. Hepsi bir yana, cana zarar gelmedi. Sadece evde hasar var. Evini geçindirmek zorunda olan bir kardeşimin şu an yaşadığı psikoloji tartışılmaz" dedi.

Polis ve itfaiye ekiplerinin patlamayla ilgili soruşturması sürüyor.

Helyum gazı tüpleri patladı, müstakil ev kullanılamaz hale geldi