Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli Buluşması bugün gerçekleştirdi. Buluşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının öne çıkanlar şu şekilde:

"Sayın başkana (Mansur Yavaş) hepinizin huzurunda yürekten teşekkür ederim. Belediye başkanları ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar. Onların engellendiğini, büyük zorluklar çıkarıldığını biliyorum. Şunu söylüyorum belediye başkanlarına: Şikayet etmeyeceksiniz, sizin göreviniz engelleri aşmak, vatandaşlara hizmet etmek. 

Şimdiye kadar görülmemiş çok şeyi ittifak olarak iktidara geldiğimizde bütün Türkiye'ye ve büyün dünyaya göstereceğiz. Şimdiye kadar yapılmayan bundan sonra yapılacak olan her şeyi Türkiye'yi büyütmek, kalkındırmak için yapacağız. 

Geçmişte Ankara'nın caddelerine sokaklarına ağaç dikmek için ağacı yurtdışından ithal ettiler. Şimdi bunları bizim çiftçiler üretiyorlar. Onlardan satın alınıyor, herkes kazanıyor.

Hollanda dediğimiz bir ülke var. Toprakları Konya'dan küçük. Hollanda'nın yıllık tarım ürünü ihracatı 180 milyar doların üstünde. Devasa Türkiye Cumhuriyeti Devleti 18-20 milyar dolarlık ihracatı ancak yapıyor. Bu kadar beretekli topraklar niye ekilmiyor? Çitfçiyi niye küstürdük. Bütün bunları hep beraber aşacağız. Ayırt etmeden herkese hizmet ediliyor. Vatandaşlar arasında ayrımcılık olmayacak. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Biz yeniden köylüyü bütün milletin efendisi yapmaya kararlıyız."