İzmir'deki bir gözlük şirketinde yönetici olarak çalışan Çağlar Kolca (41), öz babası olduğunu yıllar sonra tesadüfen öğrendiği babasına karşı başlattığı hukuk savaşından zaferle çıktı. Öz oğlunu DNA sonucuna rağmen kabul etmeyen ve bu nedenle 75 bin TL tazminat ödemeye mahkum olan Cihat Kolca, para ödememek için üzerindeki 13 daireyi kağıt üzerinde satmış gibi gösterdi. 12 satışta hiçbir açık vermeyen Kolca, son satışta hata yapınca adaletten kaçamadı. Yıllarca öz babası bildiği adamdan şiddet gören, öz babası tarafından da reddedilen Çağlar Kolca, "Olmaz olsun böyle babalık" diyerek yaşadıklarına isyan etti.

ÖLÜM DÖŞEĞİNDE İTİRAF
Çağlar Kolca, öz babası bildiği adamdan yıllarca dayak yiyip kötü muamele gördüğü için gözlerinde hasar oluştu. Acı kaderi onu bir gözlük şirketinde yönetici yaptı. Babasının üvey olduğunu ise, ölüm döşeğinde gelen itirafla öğrendi. Yıllarca kendisine eziyet eden Mustafa B., yaşamının son saatlerinde "Ben senin öz baban değilim" diyerek helallik istiyordu.

DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRDÜ
Annesine gerçeği soran Kolca, Eskişehirli gayrimenkul zengini iş insanı Cihat Kolca'nın babası olduğunu DNA testi ile ispatladı. Kolca soyadını alan genç adam, 39 yıl sonra gerçek babası olduğunu öğrendiği Cihat Kolca'yı, babalığı benimsemediği için mahkeme kararı ile 75 bin TL'lik tazminata mahkum ettirdi. İddiaya göre baba Kolca, tazminatı ödememek için mahkeme sürecinde üzerine kayıtlı 13 lüks daireyi başkalarına sattı. Çağlar Kolca'nın avukatı Varol Turbay, adeta dedektif gibi iz sürerek son satıştaki usulsüzlüğü ortaya çıkardı. Böylece davayı kazanan Çağlar Kolca, 75 bin liralık tazminatı yasal faizi ve masrafları ile birlikte almaya hak kazandı. Hukuk zaferine karşı içinin buruk olduğunu söyleyen Çağlar Kolca, "Sizin babalığınız batsın" diyerek ne öz babasını ne de kendisine yıllarca eziyet eden üvey babasını affetmeyeceğini söyledi.

EVLENME VAADİ İLE KANDIRMIŞ
AVUKAT Varol Turbay, anne Canan B.'nin yıllar önce işadamı Cihat Kolca tarafından evlenme vaadi ile kandırıldığını ve bu süreçte hamile kaldıktan sonra, çocuğu düşürmek için iki kez intihar girişiminde bulunduğunu söyledi. Turbay, bu girişimlerden ikisinde de ne anneye ne de bebeğe bir şey olmadığını ve bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini öğrendiklerini dile getirdi. (Yeni Asır)