Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının hemen başında CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekilleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat’ın Doğu’sunda yaptığı Barış Pınarı Harekatı ile görüşlerini bildirdi.

HARMANDALI KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİNİ SORDU
Harmandalı Katı Atık depolama tesisiyle ilgili verilen “Yüz gün sonra elektrik üreteceğiz” sözünün geçtiğini ve 135 güne ulaştığını ifade eden AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe, Başkan Soyer’in attığı tweetlere değinerek atılan adımlar ön sıralara hizmet ediyor eleştirisinde bulundu. Kadifekale’de kurulan Pagos Üretici Pazar yerinin belediyeye ait bir yer olmadığını ve Büyükşehir Belediyesi’nin işgal ettiğini savunan Boztepe, Baykuş seferlerinin İzmir genelinde toplamda kaç yolcu taşındığını da sordu.

SOSYAL MEDYA ELEŞTİRİLERİ HADDİNİ AŞMAKTIR
AK Partili Boztepe’ye cevap veren CHP Sözcüsü Nilay Kökkılıç, “Pagos’ta kadınlarımız o kadar mutlu ki, Kadifekale bir turizm merkezi. Kooperatifler, turizm alanı, tarih ve doğa manzarası hepsi bir bütün. Sayılarının çoğaltılması gerekiyor. Bu bakımdan Boztepe’nin eleştirilerine katılmıyorum. Sosyal medyayı nasıl kullanacağınıza dair gelen eleştirileri de haddini aşmış buluyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR RASTGELE İŞ YAPMAZ
Dilek ve temenni bölümünde açıklamalarda bulunan Soyer, “Büyükşehir Belediyesi rastgele proje yapmaz. İnce eler sık dokur. Son derece titiz olgunlaşmış bir bürokratik bir yapıdır. Harmandalı’daki elektrik tesisini 100 gün içerisinde hayata geçireceğiz’ dedik. 35 gün geçti. Ancak enerji nakil hattı konulması nedeniyle 45 gün ek süre verdik. Bu bizim ve yüklenici firmanın dışında gelişen bir olaydı. 28 Ekim’de açılış töreni yapılacak” dedi.