'İncir Reçeli' filmi ve 'İsyan' şarkısıyla adını duyuran şarkıcı Halil Sezai'nin 67 yaşındaki komşusu Hüseyin Meriç'i tekme tokat dövdüğü görüntüler Türkiye'nin gündemine oturmuş ve büyük tepki toplamıştı.

Gözaltına alınan Halil Sezai, serbest bırakıldıktan sonra tekrar ifadeye çağrılıp tutuklanmıştı.

AMELİYAT OLDU

Halil Sezai'nin iki gün önce sağ elindeki rahatsızlık nedeniyle Marmara Üniversitesi Ortopedi bölümüne getirilerek ameliyat edildiği öğrenildi. Hastanede 1 gün kalan Sezai, tekrar Maltepe Cezaevi'ne konuldu. Sezai'nin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kavga sırasında yaralandığı belirtilen Halil Sezai'nin adliye getirilirken de sağ elinin sargılı olduğu görülmüştü.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Sezai'nin avukatı Ahmet Gürel, "Müvekkilim Halil Sezai hakkında cezaevinde saldırıya uğradığına dair asılsız ve gerçek dışı haberler medyada yer almıştır. Müvekkilim cezaevinde tek kişilik bir hücrede kalmakta olup herhangi bir saldırı eylemine maruz kalması mümkün değildir. Müvekkilin hastaneye sevk edilmesinin sebebi ise; daha önce yaşadığı bir rahatsızlık ile ilgili sağlık kontrolünden geçirilmesi gerekliliğidir. Kamuoyunun, aksi yönde çıkan asılsız ve gerçek dışı haberlere itimat etmemesi gerekmektedir. Saygılarımla." açıklamasını yaptı.