GÜNDEME BAKIŞ – TOKİ İmar planlarında “rekreasyon alanı” olan 21 bin 423 metrekare alanı 25 milyon 718 bin 400 bedelle, yine aynı bölgede imar planlarında açık spor alanı olan arazi ise 15 milyon TL’ye satışa çıkartıldı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen müzayedede rekreasyon alanı 51 milyon 900 bin TL’ye satıldı. Spor alanı ise İstanbul’dan bir alıcıya 60 milyona satıldı.

BİR HAFTA BEKLEYİN!

Gündeme Bakış’ın araştırması sonucunda Rekreasyon alanını Karşıyakalı iş insanı, AK Parti İzmir eski il yönetici Niyazi Memur’un oğlu Sefa Memur’un aldığı iddiası ortaya atıldı.  Niyazi Memur, “Bir hafta bekleyin. Şuan bir şey söyleyemem” açıklaması yapmıştı. Bu açıklama, “Vazgeçecekler” şeklinde yorumlanmıştı.

TUGAY DUYURDU: VAZGEÇTİLER

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, TOKİ’nin sattığı ve planlarda spor alanı olarak geçen alanı alan kişi bu kararından vazgeçtiğini söyledi. Tugay, “Sefa Memur benimle görüştü. Alanı almaktan vazgeçtiğini söyledi. Rekreasyon alanını kimin aldığını bilmiyoruz. Farklı firmalar, isimler dolaşıyor. Ne olacağını takip edeceğiz” dedi.

NİYAZİ MEMUR AÇIKLADI: "BAŞKANIN DEDİKLERİ DOĞRUDUR"

Gündeme Bakış, spor alanını alan Niyazi Memur’a ulaştı. Memur, “Oğlum belediye başkanımızla görüştü. Belediye başkanını söyledikleri doğrudur. Biz bir şey almadık” dedi.

Prosedür gereği; spor alanına en yüksek teklif veren firmaya satın alma hakkı tanınacak. İkinci en yüksek teklifi veren firma 55 milyon 200 bin TL teklif vermişti.