Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- TOKİ İmar planlarında “rekreasyon alanı” olan 21 bin 423 metrekare alanı 25 milyon 718 bin 400 bedelle, yine aynı bölgede imar planlarında açık spor alanı olan arazi ise 15 milyon TL’ye satışa çıkartıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da katıldığı müzayede rekreasyon alanı 51 milyon 900 bin TL’ye, açık spor alanı ise 60 milyon TL’ye İzmir dışından firmalara satıldı. TOKİ’nin Mavişehir’de son iki alanın da satılması üzerine, bölge sakinleri arsaların nasıl yatırımda kullanılacağını merak ediyor.

100 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR, TOPYEKÛN MÜCADELE VERİRİZ
Çevredeki vatandaşlardan ve bölgede oluşturulan ‘Siteler Birliği’ ile konunun takipçisi olduklarını kaydeden Mavişehir sakini Ali Eytemiz, alanlarda plan değişikliği yapılması halinde hukuki süreç başlatacaklarını söyledi. Eytemiz, “Birinci ve ikinci etap, Albatros bloklarıyla bir siteler birliği oluşturduk. Kime nasıl, satıldığını ve imar planında bir değişiklik olacağını bilmiyoruz. Şimdi burada 20-25 bin TL yılda vergi veren villalar var. Bunların önünü kapatması kesinlikle mümkün olamaz. Rekreasyon alanı dediğimizde kafeteryalar da girer. Burada dışında konut, alışveriş merkezi, pazaryeri gibi yapılar yapılması halinde kesinlikle hukuki sürece başvuru yapacağız. Sivil toplum kuruşları ve vatandaşlar mutlaka devreye girecektir. Burada yaklaşık 15 bin kişi yaşıyor. Hepsini ilgilendiriyor. Geri plana baktığında 100 bine yakın insanı ilgilendiriyor. Topyekun gereken mücadeleyi veririz” dedi.

ENDEMİK BİTKİ TOPLULUĞU OLACAKTI
Eytemiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin müzayeden önce bölgenin endemik bir bitki topluluğu haline getirilmek için çalışma başlattığını belirterek, “Bilindiği üzere bu alanlar uzun yıllardır atıl durumda bekliyordu. Taşan sular mikrobik açıdan büyük bir tehlike yaratıyor. Büyükşehir Belediyemiz ve Karşıyaka Belediyesi burayla ilgili projeleri vardı, ihaleye çıkarmayı planlıyordu. Burayı genel olarak endemik bitkiler topluluğu haline dönüştürülecekti. İşin boyutu ihaleden sonra farklılaştı” diye konuştu.