GÜNDEME BAKIŞ - TOKİ İmar planlarında “rekreasyon alanı” olan 21 bin 423 metrekare alanı 25 milyon 718 bin 400 bedelle, yine aynı bölgede imar planlarında açık spor alanı olan arazi ise 15 milyon TL’ye satışa çıkartıldı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen müzayedede rekreasyon alanı 51 milyon 900 bin TL’ye satıldı. Spor alanı ise İstanbul’dan bir alıcıya 60 milyona satıldı. Her iki alan için müzayede kıyasıya bir rekabetin yaşanması, “Buralar imara mı açılacak?” sorusunu akla getirdi.  

BİLGİ VEREMEYİZ
Gündeme Bakış ihaleyi gerçekleştiren TOKİ’nin alt iştiraki Emlak Yönetimi aradı. Emlak Yönetim, ihaleleri kimin aldığını paylaşamayacaklarını, bunun gizli olduğunu ifade etti.

DİYARBAKIR MERKEZLİ BİR ŞİRKET İDDİASI
Arsaları kimin aldığı kesin olarak henüz bilinmezken farklı iddialar ortaya atıldı. Açık spor alanının Diyarbakır merkezli bir şirket aldığı iddia edildi.

BİR HAFTA BEKLEYİN!
Rekreasyon alanını Karşıyakalı iş insanı, AK Parti İzmir eski il yönetici Niyazi Memur’un oğlu Sefa Memur’un aldığı iddiası ortaya atıldı. Gündeme Bakış, tüm uğraşlarına karşın Sefa Memur’a ulaşamadı.   Niyazi Memur ise, “Bir hafta bekleyin. Şuan bir şey söyleyemem” demekle yetindi.