Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ- Buca ilçesi Menderes Caddesi üzerinde bulunan Ceza ve İnfaz Kurumu’nun kent içinde kalması, İzmir’in uzun süredir kanayan yarasıydı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın göreve gelmesiyle birlikte gündeme taşıdığı, Cezaevinin kent merkezinden kaldırılması çağrısına AK Parti cephesinden de olumlu yanıt gelmişti.

CEZAEVİ BOŞALTILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu’nun girişimleriyle, belediye ile Adalet Bakanlığı arasında iletişim kurulmuş, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın da katılımıyla Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile birçok kez görüşmeler gerçekleştirilmişti. Görüşmeler neticesinde, Adalet Bakanı Gül, başta Bucalı vatandaşların talebi olan Cezaevi’nin kent merkezinden taşınmasına olumlu baktı ve taşınma kararı alındı. Geçtiğimiz günlerde mahkumlar ve gardiyanlar farklı cezaevlerine sevk edildi. Cezaevinin taşınması bu sevk ile birlikte resmiyet kazanırken, cezaevinin bulunduğu 80 bin metrekarelik alana ne yapılacağı İzmir’in başlıca tartışma konusu haline geldi.  

HEM YEŞİL ALAN HEM KONUT!

Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; 80 bin metrekarelik alanı kapsayan cezaevinin yerine konut, millet bahçesi ve belediyeye ait pazar yeri geliyor. Bakanlık, Menderes Caddesi’ni emsal alarak 80 bin metrekarelik alanın 30 bin metrekaresine alt katları dükkan olmak suretiyle konut yapılmasını öngörüyor. Bu kapsamda Bakanlık tarafından İller Bankasına devir işlemlerinin gerçekleştirildiği öğrenildi. 

50 bin metrekarelik alan ise Bucalıların kullanımına açılacak. Tüm bölge sakinlerinin, ailece zaman geçirebilmesinin dikkate alındığı planlarda, sosyal donatıları olan Millet Bahçesi yer alıyor. Bunun yanı sıra belediyeye ait olacak pazar yeri de 50 bin metrekarelik bölgede yer verilecek. Planlar kapsamında, Buca’ya büyük ölçekli yeşil alan kazandırılması amaçlanıyor.