GÜNDEME BAKIŞ – Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.9 deprem İzmir’in Bayraklı ilçesini vurdu. 17 bina yıkıldı. Şimdi ekipler gece-gündüz demeden enkazlardan sağ kurtarmaya çalışıyor.

ÜÇ MAHALLEDE DURUM KÖTÜ!

Gazeteci Onur Çakır, dün Bayraklı’daki üç büyük mahalleyi Manavkuyu-Mansuroğlu ve Adalet Mahallerini gezdi. Deprem birçok binada orta-ağır hasar oluşmasına neden oldu.

MANSUROĞLU MAHALLESİ

Burada durum gerçekten çok vahim…Özellikle 2000 yılı öncesi yapılan binaların tamamına yakını hasar almış durumda. Bu hasarın hafif-orta ya da ağır hasarlı olduğunu yetkililer tespit edecek. Ancak görülen ağır hasarlı oldukları yönünde. İş merkezlerinin oldukça fazla olduğu mahallede işletme sahipleri dükkanlarını ve ofislerini boşaltmaya başlamış. Konuştuğumuz vatandaşlar, “Durum ortada! Ben bu binaya bir daha girmem!” diyor. Kimi binaların dışında çatlaklar gözle görülürken kiminin iç bölümlerinde büyük yıkıntılar olmuş. Kendisini dışarı atan bir vatandaş, “Binamız yıkılacak sandık. Yaşadığımıza şükrediyoruz” diyor. Yıkılan Rıza Bey Apartmanın yan caddesinden aşağı doğru yürüyorum. Koca koca blokların tamamına polisler sarı şerit çekmiş ve içeri girmeyi yasaklamış. Apartmanın önüne doğru yaklıştım ve içeri baktığımda ise tavandan büyük parçaların döküldüğü görülüyor. Depremde henüz 5 yaşına girmemiş binaların da etkilendiği görüldü. O an binasına bakan bir vatandaş, “Biz burayı ne umutlarla aldık,

ADALET MAHALLESİ

İçine göçen ve vinçlerle ayakta tutulan Barış sitesi bu bölgede. Sitenin etrafında bulunan binalarda da hasarlı binalar mevcut…Birçoğu şuan boşaltılmış durumda. Buranın arka bölümünde 25 çadırlık bir bölüm oluşturuldu. Vatandaşlar evlerine giremediği için çadırlarda kalıyor.

MANAVKUYU MAHALLESİ

Yağcıoğlu Sitesi’ndeki bir blok tamamen yıkıldı. Bir otel yıkılmak üzere, ağır hasarlı olduğu çıplak gözle görülüyor. Birçok binada hasar bulunuyor. Fatih Camii’ne yakın binaların önemli bir bölümüne polis “girilmez” şeridi çekmiş durumda. Binalardaki hasar ciddi.