GÜNDEME BAKIŞ – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam yaptığı açıklama İzmir’in 3. zirveyi yaşadığını açıkladı. İzmir Tabip Odası’ndan  geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada kentte günlük vaka sayısı 3 bin 500 civarında…Ve bu rakam her geçen gün artıyor.

15 BİN KİŞİYE TEST YAPILIYOR
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir’de her gün 12 ila 15 bin arasında kişiye test yapılıyor. Devlet hastanelerinin test laboratuvar önlerinde her gün uzun kuyruklar oluşuyor.

250 TL OLMASINA KARŞIN…
Bu kuyruklar artık sadece devlet hastanelerinde değil test başına 250 TL alınan özel hastanelerin önünde de yaşanıyor. İsmini açıklanmasını istemeyen bir özel hastane yöneticisi, “Biz her gün 600-700 kişiye test yapıyoruz” dedi.

DEVLET HASTANELERİNDE YÜZDE 80 DOLULUK!
İzmir’deki Devlet Hastanelerinin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 80’e dayanırken, normal servis bakımlarındaki doluluk şuan için yüzde 60’larda. GÜNDEME BAKIŞ, çok sayıda özel hastane yöneticisiyle görüşerek, kovid hastalarının kabul edip etmediklerini sordu. Özel hastaneler, koronavirüs hastalarını kabul ediyor, hatta yoğun bakım ünitelerini dolmak üzere. Hastane yöneticileri, “Böyle devam ederse yer kalmayacak” uyarısında da bulundu.   

YOĞUN BAKIM YATAK SAYISI
İzmir’de yetişkin yoğun bakım yatak sayısı kamuda 561, üniversite hastanelerinde 225, özellerde 451 toplamda ise bin 237.