GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önem verdiği, İzmirlilerin de merakla beklediği Üçyol-Buca metrosuyla ilgili sevindirici bir gelişme yaşandı.

MÜJDEYİ KILIÇDAROĞLU VERDİ
Büyükşehir Belediyesi uluslararası ihale için her türlü çalışmayı tamamladı. Yapılan görüşmeler sonucunda uluslar arası kredi bulundu. Konuyla ilgili müjdeyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi. Kılıçdaroğlu, Büyükşehir'in 1 milyar 70 milyon Euro kredi bulduğunu, bunun faiz oranın sadece yüzde 3 olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Buca metrosu için İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk borçlanmayı yüzde 3 ile yaptı, olağanüstü bir rakam. Türkiye Cumhuriyeti'nin ödediği faizin yarısı kadar bir faiz. Bizim belediyelerimizin uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti hazinesinden daha iyi ve daha güvenilir olduğunu gösteriyor. İnşallah iktidara geldiğimizde, dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde Türkiye'nin talihini değiştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bütün uluslararası arenalarda güçlü kılacağız. İhalesi 15 Şubat'ta yapılacak, her zaman olduğu gibi saydam olacak. Bizim belediyelerde bütün ihaleler şeffaf, herkes görüyor. CHP'li belediyeler tıkır tıkır çalışıyor, bütün işlerini yapıyorlar" dedi. 

 KAÇ DURAK OLACAK?
Üçyol’dan başlayacak 11 istasyon oluşacak hatta Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca  belediyesi,  Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları yer alacak.