Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Kurban Bayramı’ndan birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çiğli sokaklarını gezen Gümrükçü, hem vatandaşla bayramlaştı hem talepleri dinledi. Belediyenin tüm birimlerinin bayram boyunca sahada aktif olacaklarını belirten Gümrükçü, “Bayramda İzmir’deyim, ilçemdeyim. İlçe sakinlerimizle bayramlaşıyoruz, sahadayız. Belediyemizin tüm birimleri de görev başında. Vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için, belediye olarak üstümüze düşen tüm görevleri yerine getiriyoruz” dedi.  

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR” 

Yaşanan 30 Ekim depreminin ardından İzmir’in en önemli konularının başında yer alan kentsel dönüşüm yer alıyor. Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmaların devam ettiğini aktaran Gümrükçü, “Balatçık Dağ Mahallesi, Güzeltepe, Şirintepe, Ataşehir’deki Atmaca Mahallesi’nde kentsel dönüşüm planlamalarına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Güzeltepe’nin yüzde 10’unu Büyükşehir Belediyesi çalıştı, bitirdi, askıya çıkıyor. Arkasından da biz etaplama yoluyla nereleri başlatabiliriz ve devam ettiririz üzerinde çalışıyoruz. Aynı zamanda gecekondu bölgesinde sosyal donatı alanları eksik, mahallenin içinde kuramadığımız sosyal donatıyı çok yakında, mahalleye çok yakın bir mesafede yeniden oluşturup, oradaki çocukların da oynayabilecekleri, spor yapabilecekleri, ailelerin piknik yapabilecekleri bir yeşil alan yapmaya çalışıyoruz. Birkaç aya kamuoyuna projelerimizi sunacağız” açıklamasında bulundu.  

“BİR SONRAKİ DÖNEM DE BURADAYIM” 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının bir dönemde bitemeyeceğine dikkat çeken Gümrükçü, “Güzeltepe ve Şirintepe’nin kentsel dönüşüm sürecinin çok uzun yıllar alacağını düşünüyorum. Çünkü çok girift ilişkiler, aileler, haklar, mülkiyetler, geçmişten gelen sıkıntılar var. Sistemli bir çalışmayla en azından bir başlangıç yapıp, diğer bölgeleri de özendirme noktasında olabiliriz. Bir dönem yetmez. Ben bir dönem daha buradayım, sadece kentsel dönüşüm değil, birçok işim var” diye konuştu.  

“BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYELER ARASINDA AYRIM YAPMIYOR” 

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın, Temmuz ayı olağan meclisinde, “Büyükşehir CHP’li belediyeler arasında ayrım yapıyor. Konak’a üvey evlat muamelesi yapıyor” sözlerini değerlendiren Gümrükçü, “Böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Cumhuriyet Halk Partili bütün belediyeler arasında bir uyum var. İzmir Büyükşehir Belediyemiz de hem Millet İttifakı’ndaki belediyeler, hem Cumhur İttifakı’ndaki belediyelere elinden geldiğince hizmet götürmeye çalışıyor. Burada bazı aksaklıklar, diyalog eksiklikleri olabilir. Bunlar da parti içinde, grup çalışmalarında ve bürokrasiyle birlikte çözülür. Biz böyle bir şey görmedik”” dedi.