GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’in merkez ilçeleri arasında en genç belediye başkanları arasında yer alan, 31 Mart yerel seçimlerinden rekor oyla başkan seçilen CHP’li Utku Gümrükçü, 26 mahallede analizler yaptıklarını, kentin kanaat önderleri ile sürekli görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

BM’DEN HEYET GELECEK
Çevreye duyarlı çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Gümrükçü, önümüzdeki hafta Cuma günü Birleşmiş Milletler’den bir heyet geleceğini ve heyetin çevreye yönelik çalışmalarını inceleyeceğini açıkladı.

ÇÖP KOKUSUNDAN KURTULMAYI VAAT ETTİK!
Harmandalı’ndaki çöp tesisi ile ilgili konuşan Başkanı Gümrükçü, “Yeni gelişmeler var. Çöp tesisi gelirken bize sorulmadı. Yeni bioharmandalı denilen çöpten enerji üretimi de Aziz Başkan tarafından geçmişte bize sorulmadı. Yeni uygulamayı ve düzenlemeleri kamuoyu ile paylaşacağız. Orada yangınlar çıkıyor. Raporlar açıklanıyor. Biz seçimlerde vatandaşlarımıza ‘çöp kokusundan kurtulma’ vaadinde bulunduk. İnsanlar burada elektrik olacaksa çöp kalacak diye düşünüyor. Bu şartlarda çöpü Çiğli’den kaldıramazsınız. Gidecek başka yeri de yok. Bu elektrik üretimi çöpü kaldırma konusunda ilk aşama ve geçiş yöntemidir. Yeni tesisler yapılması gerekiyor. Karşıyaka Yamanlar’da yapılacak tesis bitmeden çöp buradan gitmez. En az iki yıl daha burada kalacak. Çöpün bir de koku ve kamyonlardan gelen atık su sorunu var. Tunç başkana ‘biz bir süre daha dayanabiliriz’ dedim. Kamyon güzergahını değiştirirsek koku sorunu kısa vadeli çözülür. Çöpün dönüşümü ve karlı hale gelmesi, kaynağında dönüşüm konularında da çalışmalar yapıyoruz. Ben de Bergama’da büyüdüm. Çevre konularına hassasım. Bu işlerden iyi anlarım. Bu konularda yeterli tecrübem var” dedi.

BU İLÇE İZMİR’İN KALBİ OLMAYA ADAY

Çiğli’nin İzmir’in kalbi olmaya aday bir ilçe olduğunu vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli’nin nasıl bir ilçe olacağına ben karar verirsem yanlış olabilir ama biz yaparsak en sağlıklı olana ulaşırız. Bu ilçe İzmir’in kalbi olmaya aday bir yerdir. Çiğli’nin taşında toprağında her şey var. Denizimiz var ama giremiyoruz. Çiğli Kuzey’e açılan bir kapıdır. 200 bin olan nüfus önümüzdeki yıllar içinde 500 bine ulaşabilecek bir potansiyeli var” diye konuştu.

ASLANLAR GİBİ BANKAMATİK!
Başkan Gümrükçü, CHP eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve bazı işçilerin açlık greviyle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulunarak, şunları söyledi:

“Güvenlik soruşturması uygun olmayanları çıkarttık. 2 aylık deneme süresi vardı. Mesela bir personel vardı. Kendisi, Kardeşi, ablası çalışıyordu. Bankamatik olmadığını söyleyenler var. Bizde aksi belgeler var. 2014’ün Eylül’ünde işe girenler bir kez bile parmak basmadan para almış. Sorduğunuzda konuşuyorlar. Toplam bin 240 TL ile işe başlamış ama maaşı 2019 Ocak ayında 29 bin TL para almış. Yüzünü hiç görmedim. Çağrıldı, savunması istendi gelmedi. 5 yıl çalışan kişi tazminat olarak 60-70 bin TL alır. Ama 250 bin TL para istedi. İşe girişini istiyor ama belgesi Yok. Hep devamsız olmuş. Bu kişinin adı Zeynel Mertoğlu’dur. Ben bunu danışma Meclislerinde konuşacaktım ama olmadı. ‘Bankamatik değilim’ diyor ama aslanlar gibi bankamatik. Vatandaşın parasından alıyorlar. Hak etmiyorlar. CHP’li olanların herkesten çok çalışması gerekiyor. Emek en yüce değerse bunu yapmaları lazım. Bu kişinin görevinin karşılığı evrakta yoktu. Belediyede yeri boş, müdürlük karşılığı birim olarak boştu. Şirket yönetimi aslında o zaman çalışanların listesini istediğimde durumu bana ihbar etmiş oldu. Ben ‘bana rakip oldu seçimlerde’ diye düşünseydim farklı uygulama yapardım. Arabulucuya ‘park bahçelerde görevliydim’ demiş. İspat etsin, gören varsa ben hemen gerekeni yaparım”