GÜNDEME BAKIŞ – Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki dönüşümün gerçekleşmesi için çok önemli bir adımın altına imza atmıştı. Belediye’nin yaptığı plan Konak Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçti. Ardından da plan askıya çıktı.

İTİRAZLAR GELDİ

Planın teknik kısımlarıyla ilgili birçok itiraz geldi. İtirazlar arasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürlüğü İzmir İnşaat Emlak Bölge Başkanlığının da olması dikkat çekti.

BELEDİYE DEĞERLENDİRECEK

Belediye yapılan itirazları ya dikkate alarak düzenleme yapacak ya da reddedecek.

DAHA YEŞİL ALAN OLACAK

Batur, planlarla ilgili daha önce şu açıklamayı yapmıştı:

“Geçmişte hazırlanan plan taslağı Büyükşehir Belediyesi tarafından eksikler bulunarak belediyemize iade edilmiş. Biz 6 aylık süreç içinde tamamladık. Özellikle alan içindeki çalışmalarımızı daha çok sosyal tesis alanı, daha çok yeşil alan, rekreasyon alanı, resmi ve kamu binaların yapılması üzerinde durarak yaptık. Bu çalışmayı muhalefetteki partilerimizin ilçe başkanlarını ve meclis üyelerini, odalarımızı, ilgili mahalle muhtarlarımızı bilgilendirerek bu çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’ndan ve Büyükşehir Belediyesi’nden geçecek. Sonra da askıya çıkacak. Plan muhtarlıklarda da askıya çıkacak. Herkes bilecek, görecek. Biz kapalı kapılar ardında çalışma yapmayız. Tüm çalışmalar kamuoyuna açık olarak sürdürülecek”