İzmir Adliyesi önünde, öğlen saatlerinde toplanan avukatlar, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınıp, yerlerine kayyum atanmasına tepki için basın açıklaması yapmak istedi.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'nun da bulunduğu basın açıklaması sırasında, polis gruba müdahale etti. Gruptaki 26 avukat gözaltına alınıp, Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

SERBEST BIRAKILDILAR
İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel ve Baro Yönetim Kurulu üyelerinin girişimleri ile aralarında bir de baro yönetim kurulu üyesinin bulunduğu gözaltındaki avukatlar, sağlık muayeneleri yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. 

Konuyla ilgili İzmir Barosu önünde gerçekleştirilen, gözaltına alınan avukatların da katıldığı basın açıklamasında, yapılan işlemin iktidarın muhalifleri sindirme amacıyla gerçekleştirdikleri eylemlerin bir başka görüntüsü olduğu ifade edilerek, sorumluların cezalandırılması için gereken işlemlerin yapılacağı vurgulandı. 

Açıklamayı gerçekleştiren İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, gerçekleştirilen işlemin siyasi iktidarın muhalifleri sindirme yönteminin, muhalifleri sindirme amacıyla gerçekleştirdikleri eylemlerin bir başka görüntüsü olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin dört bir tarafında kayyum atamalarına karşı yapılan açıklamalar sürekli olarak bir baskıyla, sürekli olarak polis terörüyle, sürekli olarak şiddetle bastırılmak yoluna gidilmektedir. Biz İzmir Barosu olarak kayyum atamalarının olduğu gün açıkça ifade etmiştik: Kayyum atamaları demokrasiye karşı girişilmiş bir darbedir. Bu sözümüzü hala gür bir sesle söylüyoruz. Bu nedenle, bu konuda toplumun değişik kesimlerinden gelen tüm muhaliflerin açıklama yapmasının onların en demokratik hakkı olduğunu düşünüyoruz. Özgür kürsüyü açarken şiddet içermeyen ve şiddete yöneltmeyen her düşünce ifade edilmeye değer demiştik. Bugün hala bu düşüncemizin arkasındayız. Sabahleyin görüşlerini açıklamak isteyen, bu konuda değerlendirmelerini yapmak isteyen meslektaşlarımıza yönelik saldırıyı bir kez daha kınıyoruz. Bu olayın takipçisi olacağımızı, sorumluların cezalandırılması için gereken işlemleri yapacağımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz. Arkadaşlarıma tekrar geçmiş olsun diyorum” dedi.