İzmir'de, geçen salı günü yaşanan sel felaketinde derelerin taşması sonucu yollar göle döndü, çok sayıda araç suda mahsur kaldı. Menderes ilçesinde sular altında kalan yerlerden biri olan Anadolu Caddesi'nde görev yapan Komiser Enes Al'ın çabası ise takdir topladı.

Cep telefonu kamerasıyla çekilip, sosyal medyada paylaşılan görüntüde Al, beline kadar yükselen suda araçlarda mahsur kalan olup olmadığını tek tek kontrol ederken görüldü.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'da, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Enez Al'ı bugün makamında kabul ederek, çeyrek altın ile 'Terör ve Algı Yönetimi' isimli kitap hediye etti.

Komiser Enez Al, örnek davranışıyla İzmirlilerin gönlünü fethetti. Vatandaşlar gerek sosyal medyadan gerekse İzmir Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak bu örnek davranış nedeniyle teşekkür mesajı bıraktı. İzmirliler emniyet müdürlüğünün santralini arayarak adeta telefon yağmuruna tuttu.

POLİSLİĞE 4 YIL ÖNCE BAŞLADI, AYNI ZAMANDA RALLİ PİLOTU

Komiser Enez Al, iki yıl Polis Akademisi'nde eğitim aldıktan sonra 2016 Eylül'de mesleğe adım attı. İzmir'den önce Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığında görev yapan 29 yaşındaki Al, vatandaşların huzuru ve güvenliğini korumak için polislik mesleğini seçerken çocukluk hayali olan ralli sporuyla da bağını koparmadı.

Ankara'da daha önce Emniyetin İleri ve Güvenli Sürüş Eğitim Pistinin amirliği görevini de yürüten Al, buraya gelen sürücülere trafikte güvenlik araç kullanmaya ilişkin ders de verdi. Türk Polis Teşkilatının tek ralli pilotu personeli olarak hafızalara kazınan Al, yaklaşık 7 yarıştan oluşan 2014 Türkiye Ralli Şampiyonası "historic" kategorisinde ikincilik ve üçüncülük, Hitit Rallisinde ikincilik kazanmayı başardı. Al, 3-4 yaşından itibaren ralli şampiyonasını izlediğini, zamanla o yarışlara katılma hayali kurduğunu belirterek, 2012'de yarışlarda yer almaya başladığını söylemişti. ( Sabah/Ceyhan Torlak)