GÜNDEME BAKIŞ- Araştırmacı-yazar CHP’li Oktay Gökdemir geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatın kaybetti. Gökdemir Buca’da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Törene Gökdemir’in sevenleri ve bir çok partili katıldı. Tören sonrası paylaşımda bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Bucamızın önemli değeri akademisyen Oktay Gökdemir Hocamıza son görevimizi yapmak için Buca Cemevi'ndeydik. Ani vefatıyla hepimizi üzüntüye boğan Oktay abimizi dualarla Hakk'a uğurladık. Devri daim olsun” dedi.  

DR. OKTAY GÖKDEMİR KİMDİR?
Tarih araştırmacısı. 9 Mayıs 1963 doğumlu. Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü (1985) mezunu. 1987 yılında okutman olarak Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsüne atandı. Yüksek lisans (1988) ve doktorasını (1994) Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi konularında DEÜ’de tamamladı. 1990-96 arası Buca Eğitim Fakültesi Tarih Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1997’de geçtiği Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde yardımcı doçent oldu. 2001 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Makaleleri 1993 yılından itibaren Tarih ve Toplum, Toplumsal Tarih, Yeni Türkiye, Bilim ve Ütopya, Düşünen Siyaset, Cumhuriyet Kitap dergilerinde, 1999’da “Radikal İslâm” konulu bir makalesi Frankfurt’ta yayımlandı. Uluslararası bilimsel toplantılarda alanıyla ilgili bildiriler sundu.
Eserleri: Kurtuluş Savaşı’nda Akhisar (1990), Tarişbank Tarihi (Hüsnü Erkan ve diğerleriyle, 1993), Cumhuriyete Giden Yol (1998).